Política

El Parlament aprova suprimir l'impost de successions

PP i CiU voten favorablement i acorden presentar un projecte abans del 2013 per eliminar donacions i el que queda de successions

La nova resolució estarà condicionada a la situació de les finances de la Generalitat

El Parlament de Catalunya ha aprovat suprimir l'impost de successions entre cònjuges, pares i fills, i avis i néts. La resolució ha tirat endavant amb els 80 vots favorables de CiU, PP i el diputat no adscrit, Joan Laporta. Els 53 diputats de PSC, ICV-EUiA, ERC, C's i SI han votat en contra de la supressió de l'impost al·legant que la modificació és “injusta”, “inoportuna” i “beneficia les grans fortunes” i els seus hereus en una Catalunya immersa en una crisi econòmica.

Els populars, tot i donar-hi suport, han manifestat el seu malestar perquè la reforma no inclogui també la supressió de l'impost de donacions. Malgrat això, s'ha felicitat pel “compromís” de CiU i PP per assolir aquest “objectiu” en 2012.

Unes hores abans de la votació, CiU i el PP havien arribat a un acord perquè els populars donessin suport a suprimir l'impost de successions. A canvi, els dos grups signaran una proposta de resolució que insta el govern a presentar abans del 31 de desembre del 2012 una projecte de llei que vagi més enllà en l'eliminació de successions (grups III i IV) i que suprimeixi també donacions. Això sí, “sempre que la situació de les finances de la Generalitat de Catalunya ho permetin”, afegeix també la resolució.

L'aplicació de l'eliminació de successions que han pactat CiU i PP s'hauria de produir abans d'acabar l'any 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.