Política

Font de Mora considera un “crim” no treballar pel castellà

Acusa els defensors de les línies en valencià de tindre una concepció del monolingüisme “a la catalana”

Exigeix que el coneixement d'anglés siga obligatori per a exercir com a professor

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, no sembla decidit a cedir ni un pam en el seu objectiu d'implantar el nou model d'ensenyament plurilingüe al més prompte possible, encara que això supose una enfrontament més amb la resta de la comunitat educativa.

Font de Mora considera que les crítiques rebudes “de forma legítima”, provenen “de gent que té una concepció semblant a la catalana d'un monolingüisme de tot en valencià i que el castellà en quede exclòs”. “No treballar pel valencià és un crim en aquest moment i en tots, però no treballar per la incorporació del castellà en el nostre sistema educatiu és un altre crim”, ha subratllat el conseller.

Font de Mora ha justificat el canvi de sistema en “l'evolució d'un model de línies que es va triar per a desenvolupar la LUEV i que va produir un desequilibri evident”. El dirigent popular ha assegurat que molts pobles castellanoparlants amb una sola línea, ara hauran d'impartir la meitat de les assignatures en valencià. “La gent s'acostumarà a l'equilibri d'ambdues llengües”, ha afegit.

Font de Mora també ha explicat que s'ha demanat al ministeri d'Educació que l'exigència de l'anglés per al conjunt del sistema estatal augmente de forma “clara i definida”. El conseller considera que d'ací a uns anys siga una condició sine qua non per a ser professor “tindre un coneixement de l'anglés que permeta explicar qualsevol matèria en aquesta llengua”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.