Política

Barcelona

L'ocupació de Can Batlló, primer repte veïnal de Trias

Els veïns de Sants ratifiquen que hi entraran el dia de la investidura

El futur govern de CiU aposta perquè l'Ajuntament lideri ara la urbanització de la zona

El més que previsible futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, toparà el dia de la investidura amb l'ocupació anunciada, però no per això menys important, del recinte fabril de Can Batlló per part de veïns i associacions del barri de la Bordeta, a Sants. No ha servit de res la trobada que dimecres a la tarda van mantenir els veïns amb la regidora Sònia Recasens, que des de l'oposició ha anat seguint la problemàtica del barri i que ara haurà d'afrontar-la des del govern.

Els veïns es van mantenir ferms a portar a terme l'ocupació del recinte el dia 11 de juny, el mateix dia de la investidura de l'alcalde, tal com van anunciar que farien fa gairebé dos anys si es mantenia la inactivitat a la zona. Així ha estat i així es va ratificar en l'assemblea de dimecres al vespre, durant la qual es va penjar una gran pancarta des del campanar de l'església de Sant Medir en què s'anunciava la recuperació del recinte i la creació d'una biblioteca popular i un centre cívic per al barri. “Fa més de trenta anys que esperem i ara ja hem dit prou”, asseverava el president del Centre Social de Sants, Josep Maria Domingo.

De moment hi entraran i no hi ha data de sortida per part del col·lectiu veïnal, si bé consideren positives les propostes que els va fer arribar hores abans de l'assemblea la regidora de CiU per desencallar la urbanització de Can Batlló. Propostes que ara se centren en el fet que sigui l'Ajuntament de Barcelona qui lideri la urbanització d'aquest àmbit de 2,6 hectàrees. Per fer-ho possible i en espera que el nou govern prengui possessió i disposi de tota la informació necessària, Recasens és partidària de dissoldre la junta de compensació i canviar-la per un sistema de cooperació que permetria a l'Ajuntament fer-se càrrec de les indemnitzacions, uns dos milions d'euros aproximadament segons els veïns, que encara resten pendents per als veïns i industrials que viuen a la zona afectada. Aquesta tasca correspon actualment a l'empresa propietària dels terrenys, a través de la junta de compensació, però a causa de la crisi que afecta el sector immobiliari ha quedat paralitzada. “Entenc el cansament dels veïns però espero que la reivindicació tingui un caràcter festiu i lúdic tal com ells mateixos han expressat”, afirma Recasens. “La nostra intenció és obrir vies de diàleg, però ara hem d'esperar i veure com a govern de quins instruments disposem per gestionar la situació”, hi afegeix la regidora electa.

LA FRASE

Apostem per nous instruments que permetin a l'Ajuntament liderar el projecte urbanístic
Sònia Recasens
regidora electa de ciU

LA DATA

11.06.11
Dia
fixat pels veïns per entrar i recuperar el recinte de Can Batlló, al barri de la Bordeta de Sants.

CiU vol que l'ambulatori de Magòria sigui prioritari

A l'absència de les indemnitzacions per a llogaters i propietaris de les naus i habitatges de Can Batlló, s'hi afegeix un segon escull per a la urbanització de la zona, el camp de futbol de Can Magòria, que ha de ser enderrocat un cop els sis clubs esportius que ara hi juguen es traslladin al camp de l'Energia. Posteriorment, en aquest recinte s'hi ha de construir el centre d'atenció primària de Magòria, llargament reivindicat pels veïns i que amb el projecte ja enllestit està pendent del pressupost de la Generalitat perquè es comenci la licitació de les obres.

La regidora Sònia Recasens (CiU) assegurava abans-d'ahir als veïns que la construcció d'aquest ambulatori és una prioritat per al govern de la Generalitat i que l'Ajuntament de Barcelona, ara també en mans de CiU, treballarà perquè així sigui. En l'esborrany de pressupost del 2011 presentat aquesta mateixa setmana pel govern de la Generalitat no hi ha cap partida destinada en concret a la construcció de l'ambulatori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.