Política

El PP de Lloret vol un pacte de tots sense el Millor

El PSC, ERC i ICV-EUiA no veuen bé aïllar la segona força política

CiU farà una proposta semblant, però oberta a col·laborar amb el Millor en el futur

Els caps de llista de CiU, el PSC, ERC i el PP van mantenir a principi de setmana una trobada, a iniciativa del PP, amb la idea d'intentar consensuar un govern d'unitat, que exclouria d'un possible pacte el Millor, però no ICV, tot i que el cap de llista d'aquesta formació, Antoni Garcia, no hi va ser convocat.

Tot i que la trobada es repetirà la setmana vinent, el govern d'unitat és difícil que es porti a terme, entre altres motius perquè el PSC, ERC i ICV no veuen bé un pacte “de tots contra el Millor”. De fet, ICV el que no veuria bé és un govern amb CiU. “Volem un canvi, i un canvi no és CiU en el govern”, va dir Garcia.

El tarannà del Millor

Romà Codina (CiU) té la intenció de parlar la setmana vinent amb els caps de llista del PSC, ERC i ICV per treballar en una línia semblant i oferir un govern “de consens”. “Hem de pensar més en Lloret que no pas en partits polítics”, va dir Romà Codina. Va reiterar que vol un govern que ofereixi diàleg amb els altres grups, i tot i que inicialment no hi inclouria el Millor, Codina va deixar entreveure que una futura col·laboració amb el grup que lidera Marc Fuertes és possible. Dependria, però, de si el tarannà del grup pot ser constructiu “o serà com ha estat fins ara”.

Reacció al comunicat del Millor

Els sindicats de l'Ajuntament, CCOO i la UGT, recomanen als treballadors municipals que no es prenguin com una intimidació la crida que va fer el Millor als funcionaris perquè no es “perdin” documents. La representant sindicat de la UGT, Hermínia Marco, considera que és un comunicat del tot innecessari si és que no es desconfia dels treballadors municipals.

El regidor de Personal en funcions, Ignasi Riera, va remarcar que el comunicat respon a la manera de fer de Fuertes: “El que persegueix és desenvolupar la seva estratègia, basada en insinuacions i falsedats; una estratègia que el que persegueix és atacar i embrutir el prestigi d'una institució com és l'Ajuntament de Lloret i, en aquest cas, el seu govern”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.