MONTSERRAT ROURA

ALCALDESSA DE RIUDELLOTS PER CIU

«La idea és continuar el 2011»

Montserrat Roura afirma que es tornarà a presentar a les properes eleccions, argumenta l'oposició al pla director urbanístic de Girona i parla dels projectes del poble

Montserrat Roura (CiU) és alcaldessa de Riudellots des del 2003, per tant ara compleix la meitat del seu segon mandat.

– Un tema que Riudellots ha rebut amb desgrat els darrers temps és el pla director urbanístic de Girona. Com estan les al·legacions?
– «Estem en període d'al·legacions. El motiu principal de desacord és que ens ha vingut com una eina de caire supramunicipal i sense consultes ni sondejos de quin és l'interès de creixement del municipi. Ens ha vingut imposat un pla director que ens marca un creixement que ni se'ns ha consultat. D'entrada, tot i que un pla director pot ser interessant, no estem d'acord en la manera com s'ha dut a terme aquest tràmit. Considerem que hi ha d'haver una planificació territorial que ha d'estar definida i després poder marcar un pla director amb les necessitats de creixement del municipi.»
– Com afecta la crisi el polígon i la CIM La Selva?
– «Al polígon teníem fins ara una dinàmica de treball bona, potent, en el sentit que anava creixent la implantació d'activitats. Però d'un temps cap aquí la cosa ha quedat molt frenada. Ara podem passar per un carrer i trobar quatre naus tancades, i això no havia passat mai des que havia començat aquest augment de construcció. Tot això anava en creixement. Ara no. Ara, activitats noves i filials d'altres empreses en el polígon han anat tancant. Això ens preocupa moltíssim, perquè en definitiva són llocs de treball, és manca de generació de riquesa. Pel que fa a la CIM, s'ha anat construint i ha anat creixent. S'hi han anat implantant empreses i en aquest moment n'hi ha unes quantes. Hi ha una parcel·la en què s'ha canviat d'usos industrials a altres serveis, com hotelers i d'oficines i fins i tot una zona de petits establiments de comerç. Això no va al ritme que al principi s'esperava.»
–Això pot frenar la llar d'infants prevista en el polígon per donar servei als treballadors?
–«Aquesta llar és una iniciativa municipal. És un projecte que tenia un ritme de procés d'implantació. L'Ajuntament ja va fer una cessió de terrenys per poder-hi ubicar la llar d'infants i es va iniciar el tràmit que hauria de marcar les bases per al concurs de la construcció i la gestió. En aquest moment les coses no van tan ràpides com voldríem, perquè les coses econòmicament no van bé; no és la mateixa situació que un any o dos enrere. L'Ajuntament compta amb la possibilitat que hi hagi una construcció i gestió privada. Semblava que hi havia alguns candidats a tirar-ho endavant, però l'assumpte no va amb la fluïdesa d'un any enrere. Tot i així seguim tenint el tema sobre la taula. En cap moment per cap de les parts s'ha manifestat que hi vulgui haver una anul·lació del projecte.»
– Encara denuncien moltes mancances pel que fa a l'A-2?
– «Es tracta que es facin les coses ben fetes. A l'A-2 la senyalització no està posada i el novembre farà dos anys del final d'obra. Si donem per acabada una zona que no té ni un indicador per arribar al municipi després dels tres quilòmetres, malament anem. Volem estar ben comunicats, però també hem d'estar ben indicats. No tenim ni la senyalització que estem arribant a Riudellots, ni tenim una indicació que els vehicles pesants han de passar pel polígon. Aquesta manca de senyalització ens deriva camions i vehicles pesants cap al nucli del municipi. Tot això està reclamat i no acabem de tenir-ho resolt. Tenim uns desguassos insuficients en el que és l'accés al polígon per sota de l'A-2. Fa poc va ploure molt i vam quedar incomunicats. Això és que o no està acabat o està mal acabat.»
– L'hotel Sallés Aeroport Girona ja ho té tot en regla?
– «Va costar molt seguir els tràmits corresponents per poder posar en marxa aquest establiment. Estem encara amb tràmits que van avançant, però ja vam arribar a un punt en el qual la direcció va entendre que hi havia d'haver uns requisits que no ens els podíem saltar. Estem en camí que es vagin resolent tramitacions. Hem anat avançant.»
– El projecte del Foodlab, què aportarà a Riudellots?
– «La idea és que puguem desenvolupar tecnologia i, si pot ser, promoure activitat relacionada amb els productes de la terra, i que això faciliti que els productors de la terra puguin tenir un projecte que sigui realitat i permeti que aquesta innovació amb tècniques agroalimentàries pugui ser possible i pugui reactivar sortides d'aliments o de manipulació d'aliments de la pròpia terra. El que es pretén és que sigui un punt de referència en l'àmbit de productes autòctons.»
– Quins altres projectes hi ha?
– «El centre de serveis de la gent gran, que abasta també els pobles veïns que volen participar-hi. Ja han començat els moviments de terra perquè es pugui fer l'edificació. Si no hi ha res de nou al llarg del 2010 s'hauria de posar en marxa. Hi ha l'Espai Jove, que s'ha de fer aquest 2009.»
– Es tornarà a presentar el 2011?
«En principi hi ha moltes coses engegades i la idea és poder-les acabar. La idea és continuar.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.