Política

El PSC governarà a Blanes en minoria i ICV diu que s'ha venut “a la dreta”

El cap de llista d'ICV-EUiA creu que el PSC ha arribat a un acord encobert amb CiU

Els socialistes diuen que aposten per una altra manera de governar

La comissió executiva del PSC va decidir dilluns a la nit que no pactarà amb cap força i governarà en minoria. Aquesta decisió respon, segons va explicar l'alcaldable del PSC, Josep Marigó, a una voluntat de buscar “un nou model de governança”, i vol dir també que no es reeditarà el pacte del 2003 amb ICV-EUiA. Aquesta formació va fer ahir una roda de premsa per denunciar un pacte encobert que –així ho entenen– ha fet el PSC amb CiU.

Salmerón va fer un repàs cronològic de totes les reunions mantingudes per arribar a un pacte, i va concloure: “La història és molt trista i molt crua, els socialistes prefereixen governar amb la dreta i no pas amb nosaltres”. Per Salmerón, el PSC “s'ha venut a la dreta perquè té la seguretat que tant el PP com CiU li aniran votant coses”.

Per ICV-EUiA, era innegociable la regidoria de Joventut, però Marigó va contestar ahir que ICV-EUiA continua apostant pels pactes clàssics amb repartiments d'àrees, i que això s'ha acabat. El PSC havia posat sobre la taula de les negociacions una proposta d'organigrama que reduïa de 7 fins a 3 les tinences d'alcaldia com a mesura d'estalvi, i en les propostes de retribucions, la primera significava un estalvi per al consistori de 144.922 euros, perquè l'alcalde passaria a tenir retribució de tinent d'alcalde. Salmerón va insinuar que Marigó podria renunciar al seu sou a Blanes a canvi “d'altres fonts de finançament” (mantenint el càrrec a Dipsalut o a la Diputació), però Marigó va dir que això és una bestiesa: “Això vol dir que amb els anys que fa que és en la política, o no s'assabenta de com funciona o està molt enfadat”. També va dir que Salmerón feia dos anys que “deia que seria regidor d'Esports” i entén “que hagi de passar aquest dol”. Per Marigó, tot i que el PSC serà el pal de paller, tots els grups han d'estar predisposats a arremangar-se “per treballar i canviar maneres de fer”. Va criticar que Salmerón digui que Marigó busca “altres fonts de finançament” per al seu sou: “Per part d'un sindicalista que treballa dos dies a la setmana i cobra tot el mes no s'entén que critiqui els alliberaments dels altres”.

LA FRASE

La història és molt trista i molt crua, els socialistes prefereixen governar amb la dreta i no pas amb nosaltres
Joan Salmerón (ICV-EUiA)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.