Política

Fuertes vol ser alcalde de Lloret amb el suport del PSC

El candidat socialista podria prendre avui una decisió després de la reunió que està previst que mantingui amb Romà Codina (CiU)

Marc Fuertes, cap de llista del Moviment Independent de Lloret (Millor), va demanar ahir que el cap de llista del PSC, Joan Bernat, es defineixi. Fuertes va explicar que ell està disposat a assumir l'alcaldia (la seva formació va tenir sis regidors) però va dir que si el PSC no li dóna el suport necessari, el grup es planteja votar Joan Bernat com a alcalde en la investidura, dissabte vinent. Si això passés, però, Joan Bernat s'abstindria per evitar ser investit alcalde, segons va explicar Fuertes i va confirmar el candidat socialista. Això faria que, ara mateix, només hi haguessin dues formacions per assumir l'alcladia (Millor i CiU) i totes dues necessitarien el suport del PSC.

Bernat no va voler valorar el que diu Fuertes, perquè espera a la reunió que mantindrà avui amb Romà Codina (CiU). Va dir que posteriorment parlarà amb Fuertes i va defensar “una altra idea de fer política basada en el diàleg i no pas la confrontació”, model que exemplificaria el Millor, tot i no tancar del tot la porta a un acord amb Fuertes. També va considerar que el Millor i CiU no li haurien de traslladar la responsabilitat de formar govern perquè són aquestes dues formacions precisament les més votades.

Va plegar o la van fer plegar?

Dues dones van renunciar a ser regidores del Millor poc després de les eleccions, María Dolores Fajardo i María de la Sierra, suposadament per motius laborals i personals. De la Sierra, però, va afirmar que en realitat la van convidar a plegar, amb l'argument que altres ho farien millor. “El meu cap de llista no em veia capacitada”, va dir De la Sierra, que creu que va ser utilitzada “d'esquer” per aconseguir vots perquè és molt coneguda a Lloret. De la Sierra diu que Fuertes li va preguntar si es veia preparada. “Vaig quedar parada”, explica, i afirma que li va dir: “Prova'm, i si veus que no, renuncio”. El seu lloc l'ocuparà Óscar Portela, director d'expansió del Grup Hotel Don Juan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.