Política

CiU afrontarà un govern en minoria a Lloret de Mar

El PSC està obert a “acords puntuals” i s'abstindrà dissabte per evitar que el Millor pugui donar l'alcaldia a Joan Bernat

Codina ofereix a Jordi Orobitg (ERC) entrar al govern

No hi haurà sociovergència a Lloret de Mar, almenys sobre el paper. Romà Codina (CiU) i Joan Bernat (PSC) van reunir-se ahir i no van arribar a cap acord per formar un govern, una situació que ja era previsible ateses les condicions que posava el PSC (que pleguessin Josep Valls i Ignasi Riera) i que CiU sempre havia rebutjat clarament.

Tal com estan les coses, dissabte vinent Romà Codina serà investit alcalde amb els vots del seu grup, i CiU governarà Lloret de Mar un altre mandat, el tercer, el que promet ser més complicat, per la crisi i per com acabarà constituït l'Ajuntament.

Joan Bernat va explicar que el seu grup treballarà “des de l'oposició”, i va descartar un acord amb altres formacions. Bernat va avançar que en la votació de dissabte el grup socialista s'abstindrà, ja que Marc Fuertes, cap de llista del Moviment Independent de Lloret (Millor), ha avançat que el seu grup votarà el PSC, formació que, d'altra banda, no vol l'alcaldia. “Nosaltres som quatre, som la tercera força; a qui correspon formar govern és a CiU o al Millor”, va raonar ahir el cap de llista del PSC.

Bernat va dir també que continuaran “oberts a parlar i arribar a acords puntuals” amb l'equip de govern.

El futur alcalde de Lloret, Romà Codina, va negar ahir que hi hagi cap “pacte encobert” amb el PSC. “No n'hi ha cap, en absolut”, va assegurar. Codina va dir que havia ofert a Bernat una tinença d'alcaldia i tres regidories, però que Bernat prefereix no arribar a cap pacte, de moment. També va dir que entén que part del grup socialista no entendria una sociovergència, cosa que també podria passar en un sector de CiU.

Romà Codina va avançar també que ha ofert a Jordi Orobitg (ERC) formar part de l'equip de govern, però Orobitg encara no s'ha pronunciat, com va confirmar ell mateix ahir.

Finalment, Codina va dir que acceptarà governar en minoria però va reiterar que continuarà “obert a tots els grups i a escoltar a tothom”.

Marc Fuertes, que havia manifestat la seva intenció de formar govern i ser alcalde de Lloret, va dir que dissabte el seu grup votaria Joan Bernat, i que és una mostra de covardia que el PSC s'abstingui. “La seva credibilitat ha quedat anul·lada; dir que és la força del canvi i que ara que té l'oportunitat de fer el canvi no el faci li farà perdre credibilitat en els propers quatre anys”. També opina que un govern en minoria vol dir portar el municipi a la “ingovernabilitat”.

Enric Martínez (PP) també va afirmar que seria un mandat complicat ja que no hi haurà un govern estable “i s'haurà de pactar tot”.

És una mostra de covardia que el PSC s'abstingui; deien que eren la força del canvi
Marc Fuertes
Cap de llista del millor
Som quatre, som la tercera força; a qui correspon formar govern és a CiU o al Millor
Joan Bernat
Cap de llista del PSC
Entenc que una part dels socialistes i un sector de CiU no entendrien una ‹sociovergència›
Romà Codina
Cap de llista de CiU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.