Política

tremp

Dimiteix el cap local d'Rcat pel pacte amb el PSC

La decisió d'Rcat de Tremp de pactar amb el PSC i donar l'alcaldia a Víctor Orrit, que ja porta 16 anys d'alcalde, ha obert una crisi a l'agrupació local del partit. Segons ha pogut saber aquest diari el coordinador local d'Rcat a Tremp, Aleix Creus, ha dimitit del càrrec després que dilluns la junta del partit votés a favor de pactar amb el PSC. Segons fonts de la negociació, divendres els negociadors d'Rcat tenien un pacte molt avançat amb CiU i ERC-SIP que hauria permès un govern nacionalista a la capital del Pallars Jussà amb Joan Ubach (CiU) al capdavant. Dilluns a la nit, però, es va plantejar per sorpresa a la junta d'Rcat un acord amb el PSC a Tremp a canvi de l'alcaldia de Talarn, on Rcat és segona força i podria tenir l'alcaldia gràcies al PSC. En la reunió de dilluns, 7 militants van votar a favor de pactar amb el PSC, 6 a favor de fer-ho amb CiU, 5 a favor de votar-se a ells mateixos a la investidura i 1 es va abstenir.

Set persones decideixen l'alcaldia de Tremp

Mentre que els favorables a l'acord tenen el suport de la junta i hi veuen beneficis a nivell comarcal, el contraris consideren que la junta van haver més vots contraris al pacte (12, que són la suma dels favorables a CiU, a votar-se a ells mateixos i l'abstenció) que no pas els 7 a favor.

En les eleccions municipals el PSC va perdre la majoria absoluta però es va mantenir com a força més votada, amb 6 regidors. CiU en va obtenir 5, la coalició d'ERC amb militants de Solidaritat del Pallars 1 regidor, i Rcat, sota la marca Atreveix-te-Reagrupament, 1 regidor. CiU i ERC-SIP tenien clar que volien pactar entre ells per treure el PSC del govern, però finalment els socialistes han aconseguit el suport d'Rcat i, si no hi ha sorpreses, dissabte Víctor Orrit serà investit alcalde per quatre anys més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.