Política

Sant Andreu de Llavaneres

El PP tanca el pacte de govern amb CiU

La direcció nacional dels populars finalment no ha vetat l'acord amb la federació nacionalista

CiU i el PP de Sant Andreu de Llavaneres van presentar ahir el pacte de govern pels pròxims quatre anys. L'acord va arribar després que la direcció nacional dels populars recelés inicialment del pacte a causa dels “mals resultats” del PP al municipi, on van perdre un regidor i uns 450 vots. Segons fonts properes, sembla que finalment la direcció catalana del PP donaria llum verd al pacte “després de moltes converses”. En aquest sentit, les mateixes fonts van assegurar que la direcció popular “estarà molt a sobre” de com es desenvolupa la tasca del PP llavanerenc dins de l'acord municipal.

Quant al pacte de govern, l'alcalde en funcions de Llavaneres i candidat a la reelecció, Bernat Graupera (CiU), va assegurar que “aquest serà un govern estable, fort i d'idees clares que no buscarà confrontació”, i va destacar la “total sintonia” amb els populars. “El PP ens ha mostrat que té ganes de treballar per tirar endavant el poble”, va afirmar el candidat convergent, que va manifestar la voluntat de “governar oferint diàleg i buscant acords amplis”.

Per la seva banda, el candidat del PP –i ara soci de govern de CiU–, Carlos Bartomeu, va explicar els motius pels quals la seva formació ha pactat amb la federació: “Per sobre de tot s'ha mirat pel bé del poble i dels seus ciutadans”, va assegurar el popular, que va preferir no comentar el suposat recel manifestat dimecres per la direcció nacional del seu partit. Tant Graupera com Bartomeu van explicar que el programa de govern es basa en tres grans eixos: reduir la despesa i no incrementar la pressió fiscal, acabar la zona esportiva en el pròxim mandat i donar suport a les famílies del municipi, a més de cercar la creació de llocs de treball. Tot i que no va transcendir el nou cartipàs, sí que se sap que el PP ocuparà la primera i tercera tinències d'alcaldia.

LA FRASE

Aquest serà un govern estable, fort i d'idees clares que no buscarà confrontació
Bernat Graupera
Alcalde en funcions de Sant Andreu de Llavaneres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.