Política

Tossa Unida i el PSC tanquen un pacte de govern

Gisela Saladich serà alcaldessa però les dues formacions que han arribat a l'acord es mostren obertes a “tots els regidors, per sobre dels personalismes”

Tossa Unida i el PSC han tancat un acord per governar els propers quatre anys, tot i que, en un document conjunt fet públic la nit de dijous, les dues formacions es manifesten obertes que s'hi afegeixin “tots els regidors que vulguin sumar-s'hi”. En principi, però, aquest acord deixa CiU a l'oposició, després que en els últims quatre anys ha governat amb majoria absoluta.

No és un pacte de partits

“Aquest no és un pacte de partits, és un pacte de persones, obert a tots els regidors que vulguin sumar-se a un govern de consens on la prioritat sigui el progrés de Tossa per sobre de personalismes”, exposa el document fet públic per Tossa Unida i el partit dels socialistes.

Segons el nou cartipàs, l'alcaldessa, Gisela Saladich, serà també responsable de les àrees de Protocol, Relacions Exteriors, Benestar i Sanitat.

Per part de la formació de Tossa Unida, a més, Ricard Neras es farà càrrec de les àrees de Governació, Participació Ciutadana i Ràdio i TV Tossa; Maria Àngels Pujals s'encarregaria de Promoció Econòmica, Hisenda Municipal i Recursos Humans; Xicu Nadal seria el responsable d'Urbanisme, Medi Ambient, Platges i Habitatge, i Ignasi Sallés portarà Joventut, Esports i Lleure.

Àrees del PSC

Per part del PSC, Pilar Mundet (cap de llista socialista) portarà Cultura, Patrimoni i Ensenyament, i Francesc Colomer portarà Serveis, Manteniment Urbà, Espais Públics, Protecció Civil, Festes i Tradicions i Síndic.

LA FRASE

Entenem que més val fer una bona oposició que un mal govern
Assumpta Margenats
Regidora CiU

CiU diu que farà una oposició responsable

Per CiU, que és la llista més votada, el més lògic hauria estat un govern de la federació amb Tossa Unida. TU, però, insistia en un govern de concentració de les tres forces, fet que CiU no trobava acceptable. “Per coherència, no podem treballar amb una persona que hem portat a la fiscalia”. En canvi, haurien obert la porta a la col·laboració del PSC sense que formés part del govern. “Més val que fem una bona oposició que un mal govern”, resumeixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.