Política

Vidreres Som Tots dóna l'alcaldia a Jordi Camps, de CiU

Canvi de color polític en la localitat selvatana després de quatre anys de govern de la socialista Ruth Rosique

“Sóc de Vidreres, tinc vint-i-sis anys i unes ganes enormes de treballar per fer avançar el poble. I no es preocupin per la nostra joventut, que això es cura amb els anys.” Amb aquest punt d'ironia, un Jordi Camps molt exultant va acabar ahir el seu discurs d'investidura com a nou alcalde de la població davant de les més de cent persones que s'havien aplegat en el saló de plens del consistori. Els vots de la formació Vidreres Som Tots (VST), afí a ERC i encapçalada per Eduard Adrobau, van fer possible la proclamació del candidat de CiU, que amb cinc regidors va ser la força més votada en les eleccions del 22 de maig, per damunt el PSC, que va obtenir quatre regidors; VST, tres, i el PP, un. Canvi de color polític, doncs, en aquesta localitat selvatana governada en l'anterior legislatura per la socialista Ruth Rosique i en què, d'acord a l'aritmètica dels vots, totes les possibilitats estaven obertes.

Després d'unes setmanes de negociacions intenses, Adrobau, que havia exigit al PSC l'alcaldia durant quatre anys per tancar un pacte, va optar per donar el seu suport a Camps, i ahir va explicar aquesta decisió amb “la necessitat que Vidreres tingui un govern fort”. El cap de VST va recordar també que la seva formació entrava a l'Ajuntament amb la voluntat de fer visible el seu “projecte diferent per a les persones” tot rompent una llança a favor de la funció política que viu hores baixes quant a l'acceptació ciutadana. D'altra banda, Ruth Rosique va lamentar el grau elevat d'abstenció –“abans de nosaltres hi ha gent que ha lluitat per aconseguir el dret de vot”– i va anunciar que el seu grup farà una “oposició com mai s'ha fet a Vidreres: constructiva, transparent i responsable, sense entrar en la demagògia i en el descrèdit, que decep i allunya la ciutadania”. Rosique va apel·lar al respecte que mereix qualsevol persona i va fer esment a determinades pràctiques de desprestigi emparades en l'anonimat que s'han viscut durant el seu mandat. Finalment, el nou alcalde, Jordi Camps, va manifestar la seva intenció de governar per a tothom: “Per als que ens han votat i per als que no.” Va agrair el suport de VST i va assegurar que en aquests temps difícils l'Ajuntament es convertiria en un referent per als que busquen feina. Abans, Ernesto Torres, l'únic regidor obtingut pel PP, va oferir la seva col·laboració per “tirar endavant el poble”.

L'ALCALDE

Sóc de Vidreres, tinc vint-i-sis anys i unes ganes enormes de treballar per fer avançar el poble
Jordi Camps (CiU)
ALCALDE Vidreres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.