Política

CiU rebutja el pacte amb el PP a Vilafranca

L'alcalde, Pere Regull, diu que buscar l'estabilitat amb els populars seria tan dolent com una majoria absoluta

El cap de llista de CiU, Pere Regull, va acceptar ahir la vara d'alcalde per governar Vilafranca en minoria –nou regidors– malgrat l'oferiment explícit del PP per fer un pacte de govern estable els pròxims quatre anys. Regull no va acceptar el pacte i en el discurs d'investidura va remarcar que el seu objectiu és garantir un govern plural que representi “tan bé com sigui possible” la correlació de forces que va sorgir de les eleccions del 22-M. “Les majories absolutes no són bones”, va dir Regull, “igual que tampoc no ho és el pensament únic”. Segons ell, “ningú no té la veritat absoluta”. Per això es va comprometre a treballar per garantir la pluralitat en les decisions, i a escoltar l'opinió dels grups de l'oposició.

Després del ple, Regull es va comprometre a millorar els canals de comunicació amb els grups de l'oposició per intentar garantir que tothom se senti ben representat sense prescindir d'una línia de govern que marqui la ruta.

El cap de llista del PSC, Francisco Romero –sis regidors–, va assegurar que des d'ahir comencen a treballar per construir l'alternativa de govern i per recuperar la confiança que han perdut dels ciutadans de Vilafranca. Conscient que les dificultats del govern dels últims quatre anys no es poden repetir, Romero va explicar que s'han de buscar fórmules per afrontar la regeneració que els ciutadans demanen. El portaveu del PSC va demanar a l'alcalde “intensitat en la lluita contra la crisi econòmica” i els seus efectes, i complicitat per promoure iniciatives ciutadanes com a complement de l'activitat política a partir de la cultura i l'educació com a eixos del desenvolupament.

LA FRASE

No pactem perquè no busquem un govern fàcil, busquem un govern plural
Pere Regull
ALCALDE DE vilafranca del penedès per ciu

Catalanisme i justícia social

El PP no va poder amagar ahir la seva decepció en veure que els seus dos regidors no li han permès convertir-se en un partit de govern, malgrat que podria haver garantit l'estabilitat a CiU durant els pròxims quatre anys. El portaveu popular, Josep Ramon, va assegurar que malgrat tot faran oposició constructiva i continuaran demanant la reactivació econòmica, la policia de barri, el segon CAP i la bandera espanyola. En aquest últim punt, es van sentir xiuxiuejos a la sala.

Mentrestant, a l'altra banda de la sala, ERC, la CUP i ICV van basar el seu discurs en la crisi i les decisions que donin garanties de catalanisme i justícia social. El portaveu d'ERC va ser el més breu i va acabar dient que ERC pot fer molta i bona feina per Vilafranca. ICV reclamarà iniciatives socials, eficiència energètica, comerç de proximitat, enoturisme i un transport públic competitiu. I la CUP vol iniciatives que permetin defensar els drets socials, el territori, la llengua, la cultura i la identitat nacional. Pel seu portaveu, Llorenç Casanova, en el combat contra la crisi econòmica també s'ha de lluitar contra la crisi social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.