Política

Codina és alcalde de Lloret i el PSC comença rebent

El Millor i ICV-EUiA van votar Joan Bernat (PSC) però l'abstenció dels socialistes va impedir que fos investit alcalde

Bernat diu que no podia pactar amb el Millor “pels seus atacs personals”

Romà Codina (CiU) és des d'ahir el nou alcalde de Lloret de Mar. Com ja s'esperava, tant el Millor com ICV-EUiA van votar Joan Bernat (PSC), però l'abstenció socialista va impedir que el seu cap fos alcalde. ERC i el PP es van votar a si mateixos. Codina va agrair als regidors que pleguen la seva tasca i va adreçar “un reconeixement especial” pel fins ara alcalde Xavier Crespo, que va ser a primera fila en una sala de plens a vessar. Conscient que té al davant un mandat complicat, per la composició de l'Ajuntament i el context de crisi, Codina va apel·lar “al sentit de responsabilitat” de la resta de grups per poder tirar endavant.

Al PSC li va tocar el rebre per no haver volgut l'alcaldia, en el discurs d'Antoni Garcia (ICV), que va dir que el seu grup li recordarà “l'oportunitat perduda amb l'abstenció”, i també en el del Millor. Les intervencions de totes les forces van ser aplaudides, però en el cas del Millor, també van rebre alguna esbroncada, en el moment que Marc Fuertes va dir que Josep Valls i Ignasi Riera (CiU) no haurien de continuar perquè “malmeten” el poble, i en considerar que Bernat ha deixat escapar “l'única oportunitat que tindrà a la vida de ser alcalde de Lloret”. Codina va haver d'intervenir per demanar al públic respecte per a Fuertes. El líder del Millor també va avisar CiU que estaran “molt atents a la regidoria i a la responsabilitat” que s'atorguin a Valls i Riera. En el jurament al càrrec, els regidors van prometre “complir amb el deure”, però Valls hi va introduir un matís i va dir que “continuarà” complint amb el deure, en una clara al·lusió a les acusacions que ha formulat el Millor.

El PSC va reiterar que la responsabilitat de formar govern correspon a la llista més votada, i va argumentar que no volia un pacte amb el Millor perquè no en considera viable el programa, i també per l'estil del grup. “Aquesta manera de fer política, basada en atacs personals, ja no només cap a la meva persona sinó cap a persones d'altres partits pensem que no és la més adequada”, va dir Bernat. “Aquests dies se m'han ofert l'alcaldia, tinences d'alcaldia, regidories; de sobte, se m'està oferint el que els electors no em van atorgar”, va concloure.

Jordi Orobitg (ERC) va deixar clar que està predisposat a “treballar activament”, i va considerar que dels resultats electorals se'n desprèn que cal un canvi de manera de fer. “El Millor ha obtingut la confiança d'una gran part de la ciutadania i, a partir d'avui, han de treballar per guanyar-se la nostra”, va afirmar, en una clara al·lusió a Fuertes.

L'ALCALDE

Cal un exercici de diàleg, humilitat i generositat, i de recerca de consens i acords.
Romà Codina (CiU)
ALCALDE DE lloret de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.