Política

JOSEP MARIGÓ COSTA

ALCALDE DE BLANES (PSC)

“A Blanes feia falta un govern monocolor”

Descarta que la regidoria de Joventut fos el detonant del trencament de negociacions amb ICV-EUiA

Defineix la situació econòmica de Blanes de delicada, i manté que cal fer un reglament de funcionament i un pla de dinamització per a la Ciutat Esportiva

Pla de mandat
Un dels objectius a curt termini és elaborar un full de ruta per als propers quatre anys, un document que, segons Marigó, no s'ha fet mai abans a Blanes, serà “obert” i ha de servir per millorar la gestió, partint del programa electoral del PSC.
Hem de reivindicar la presència de Blanes arreu, defensar el vessant sud de les comarques gironines

Josep Marigó afronta el seu mandat a Blanes en minoria, després d'un intent de negociació amb ICV-EUiA que no va quallar. Manté que és bo que el govern sigui d'un sol color.

Què se sent quan és felicitat pel carrer i a la vegada, escridassat pels “indignats”?

Va ser curiós. Em mereixen el màxim respecte, però hi havia algunes afirmacions que feien que em molestaven i amb les quals evidentment no m'hi sentia al·ludit. Però hi ha algunes qüestions que els “indignats” plantegen amb les quals també hi estic d'acord, com ara la racionalització de l'administració, o un control més gran dels bancs.

Va dir que faltaven més de 3 milions d'euros per equilibrar el pressupost, Blanes viu una situació preocupant?

Les administracions mai no ens acabem de preocupar del tot, però és veritat que la situació és delicada i s'hauran de prendre mesures de contenció de la despesa severes.

Va ser la regidoria de Joventut que va trencar un pacte amb ICV-EUiA que semblava cantat?

No, allò va ser una anècdota més. Calen reformes estructurals severes i crec que ho podem afrontar millor amb un govern en minoria. Faltava un govern que encara que sigui minoritari i hagi de buscar l'acord dels altres, que sigui d'un sol color. Els bipartits i tripartits i repartir-se els àmbits de poder crec que cada vegada està més mal vist per la ciutadania. I l'eficàcia d'aquests governs de vegades està en dubte. No volia que pogués semblar que hi havia dos ajuntaments en un, el governat per un color i el governat per un altre. Va ser una decisió presa més amb el cap que amb el cor.

És això o es cou un pacte futur amb CiU?

No hi ha cap pacte, el que s'ha entès per part de tots és que s'han de canviar les maneres de fer. Potser no tenim un govern fort, però sí que tenim un plenari fort, amb grups que representen força bé la distribució ideològica de Blanes, tot i que no ha entrat la part independentista.

S'han acabat els models de ciutat de grans obres?

Per aquest mandat, segur. A Blanes hem d'aconseguir que s'acabi el port, però les grans infraestructures han d'anar lligades als sectors productius, per ser capaços de generar confiança i ocupació. El repte que tenim és tota la zona turística i S'Abanell. El projecte està en les últimes fases, el problema és que el posin en pressupost.

I la ciutat esportiva és ara mateix més un problema que cap altra cosa? Ho dic per l'elevat cost de manteniment.

Hem de fer immediatament el reglament de funcionament i un pla de dinamització econòmica, perquè la Ciutat Esportiva és el nostre Palau de Fires i Congressos. S'hi ha de fer activitat esportiva, però també ha de generar recursos econòmics per assegurar que podem fer-hi activitat esportiva, si no és una sangria per a les arques municipals.

A Blanes se senten oblidats des de Girona?

La meva percepció és que des de Girona capital es mira més cap a la meitat nord que cap al sud, potser per la situació geogràfica de Blanes, a mig camí entre Girona i Barcelona. Des de Blanes hem de crear un cert lobby per dir “Blanes és la tercera ciutat gironina”, i ens ho hem de creure. Reivindicar la nostra presència gironina als mitjans de comunicació, a les institucions, arreu. Hem de defensar la vessant sud de les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a