Política

política

Torramadé obté la ‘benedicció' per presidir la Diputació

El consell nacional d'UDC d'ahir va donar el vistiplau a la designació

CDC presidirà la resta de diputacions

Jaume Torramadé serà el pròxim president de la Diputació de Girona. El consell nacional d'UDC que es va fer ahir va donar el vistiplau a la seva elecció, un pur tràmit perquè la seva proclamació ja es donava per feta feia dies. Com ja va avançar El Punt, l'actual alcalde de Salt tenia tots els números per presidir la màxima institució local gironina, ja que els acords de federació entre CDC i UDC estableixen que els primers tindran la presidència de tres diputacions catalanes i que Unió tindrà la de l'altra. Ja se sabia que CDC s'havia quedat les de Barcelona, Tarragona i Lleida, amb la qual cosa la de Girona era per a Unió.

Torramadé era el més ben situat per al càrrec. Ja havia estat vicepresident durant el govern de Carles Pàramo i durant els últims quatre anys era el portaveu de CiU, des de l'oposició. A banda, en les darreres municipals va aconseguir recuperar l'alcaldia de Salt de mans del PSC i, a més, presideix UDC a les comarques gironines. Amb un dilatat currículum polític, la seva designació tampoc no ha estat motiu de polèmica amb CDC, que veu amb bons ulls que Torramadé ocupi el lloc.

La constitució de la Diputació de Girona, on CiU ha recuperat la majoria absoluta, encara està pendent, ja que com en el cas de l'Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal del Gironès cal esperar a la resolució dels recursos que han presentat ERC i la CUP i que fan ballar un regidor entre les dues formacions. Jaume Torramadé no va poder ser localitzat ahir per aquest diari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.