Política

Reus

Mig miler d'“indignats” contra les retallades

La protesta es va convocar ahir per compatibilitzar-la amb la d'avui a Tarragona

La marxa va anar augmentant en participants al llarg del recorregut

L'assemblea sorgida de l'acampada a la plaça del Mercadal de Reus havia convocat, ahir, una manifestació contra les retallades. La gran majoria de manifestacions arreu del país i de l'Estat s'han convocat per a avui. A Reus, però, es va avançar un dia per fer-la compatible amb la que demà es produirà a Tarragona.

La concentració es va fer a la plaça del Pintor Fortuny. Tímidament, el centenar de persones reunides en primera instància va anar augmentant fins a duplicar-se en el moment de començar a avançar. En el moment de més afluència, la manifestació va arribar als 500 manifestants. Va arrencar pel carrer Prat de la Riba fins al mercat central i va baixar fins al carrer Sant Joan per acabar enfilant el Raval de Jesús. A través del carrer de Jesús, que va quedar completament ple, la marxa va arribar a la plaça del Mercadal. Els manifestants omplien dos dels laterals de la plaça i van fer-hi una volta sencera. Un cop davant de l'ajuntament, es va llegir el manifest i es va obrir un torn de paraula.

La pancarta que obria la marxa portava per lema “Contra les retallades i la crisi, defensem els nostres drets”. Al llarg de la manifestació, però, es van anar sentir lemes contra la banca, els polítics o el sistema democràtic, i alguns contra Felip Puig.

A Tarragona i a Tortosa, avui

Tarragona i Tortosa són les altres ciutats de la demarcació que avui s'han sumat a les manifestacions dels “indignats”. La Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics de Tarragona i l'Acampada de la plaça de la Font han organitzat la protesta, que començarà a les set de la tarda a la plaça Imperial Tàrraco. Els convocants han portat a terme en els últims dies diverses as sembles informatives a la plaça de la Font i als barris de la ciutat per informar de les retallades i poder coordinar de manera unitària la protesta. A Tortosa, la convocatòria és a les dotze del migdia a la plaça d'Alfons XII. Els manifestants llegiran un manifest unitari consensuat i aniran fins a la plaça de l'Ajuntament i la seu de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.