Política

calella

El govern es vanta de l'estalvi fet en les retribucions dels regidors

compromís L'alcaldessa Montserrat Candini (CiU) afirma que en aquest mandat no es contractarà cap càrrec de confiança i que el seu sou el continuarà percebent des de Madrid perquè hi desenvolupa el seu càrrec de senadora

“Farem la mateixa feina, com a mínim, però amb menys gent i menys cost”: així de contundent es va manifestar l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), en la primera sessió plenària del mandat que va convocar, en el decurs de la qual, entre altres punts, es va debatre el corresponent a les quantitats econòmiques que percebran els càrrecs electes. En concret, i segons va explicar el titular d'Hisenda, Xavier Pedemonte (CiU), s'aconseguira un estalvi global del 35,07% respecte a la partida destinada a les indemnitzacions dels regidors del govern anterior del PSC i ERC –de 234.000 euros anuals es passa a 151.369 euros–. “Desapareixen les dedicacions exclusives i parcials i s'estableix una quantitat de 1.500 euros bruts mensuals per a cada edil amb responsabilitat de govern i per assistència efectiva als òrgans col·legiats de la corporació”, va especificar Pedemonte. En aquest sentit, el també primer tinent d'alcalde va ressaltar que l'alcaldessa no tindrà cap sou provinent de les arques municipals, perquè mantindrà el que té ara en qualitat de senadora. “Això representa prop de 62.000 euros anuals menys, que era el sou que fins ara estava destinat a l'alcalde”, va dir.

Per llei

Tant el PSC com el PP, en paraules dels seus portaveus Josep Maria Juhé i Miquel Campoy, respectivament, van coincidir a recordar que l'estalvi en la retribució de l'alcaldessa “es mantindrà només mentre sigui senadora”, i van preguntar què passarà quan ja no ocupi el càrrec. Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Cristina Gómez, va matisar que la renúncia als diners com a alcaldessa “ve marcat per llei, perquè un càrrec electe no pot cobrar un sou de dues administracions públiques”. Candini va esvair els dubtes i va sostenir que tornarà a presentar la seva candidatura en la propera legislatura amb l'objectiu de mantenir el càrrec, per a la qual cosa considera estar ben posicionada, i va lamentar que l'oposició intentés treure importància al seu gest. “Podria, cosa que no faré, haver cobrat com a alcaldessa i percebre indemnitzacions com a senadora”, va explicar. “I els puc assegurar que les dietes són molt altes”, hi va afegir.

A una pregunta del grup republicà, Candini va reiterar que en el seu mandat no hi haurà cap càrrec de confiança, incloent-hi la figura del gerent, que en mandats anteriors de CiU havia estat present.

“La realitat, per molt que es vulguin fer interpretacions dels números, és que aquest govern tindrà un cost més baix per a la hisenda pública de Calella que el que hi havia fins ara”, va assenyalar.

Renúncia a l'increment per als portaveus

La proposta inicial de CiU pel que fa a les retribucions per als components del consistori inclou la quantitat de 234 euros per regidor de l'oposició per assistència als òrgans col·legiats, i de 100 euros més, 334, per als portaveus, com a deferència pel que es considera un plus de feina. El PSC, ERC i el PP van coincidir a renunciar als 100 euros, ja que, “com a representants del poble”, són conscients de la dedicació que els demana el càrrec i l'assumeixen sense necessitat d'altres retribucions, segons el seu parer. El govern va acceptar la renúncia. En el mateix ple es van determinar les comissions informatives; la periodicitat de les sessions plenàries i les juntes de govern local; les delegacions concretes de cada regidor, i la designació de representants de la corporació a les diverses entitats supramunicipals i consorcis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.