Política

A Tarragona, 105.000 euros menys en càrrecs polítics

Els 8 càrrecs de confiança es converteixen en 4,5 i només en tindran l'alcalde, el PSC, CiU i el PP, mentre ICV es queda amb mitja plaça

Les retribucions anuals seran un 11% inferiors a les del 2007

L'Ajuntament de Tarragona ha reduït a la meitat els càrrecs de confiança per al mandat que s'acaba d'encetar. Per ser exactes, de 8 a 4,5. Un serà per a l'alcalde –el seu assessor continuarà sent Gustavo Cuadrado– mentre que cadascun dels grups municipals majoritaris –el PSC, CiU i el PP– en tindran un, deixant Iniciativa per Catalunya amb una persona que tan sols podrà estar-hi en règim de mitja jornada d'acord amb la seva representació al consistori, que és d'un regidor.

Això suposarà un estalvi mínim de 105.000 euros anuals –durant tot el mandat, més de 400.000 euros, prop de 70 milions de pessetes–, segons va explicar ahir la portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria. La regidora socialista va recordar que des del mandat de Josep Fèlix Ballesteros (PSC), els grups de l'oposició també poden designar càrrecs polítics. Respecte al 2007, l'oposició passa d'1 a 3 càrrecs, mentre que el grup del PSC també en podrà designar un, que es repartiran els exregidors José Cosano i José Manuel López Pasca. CiU, que també va apostar per aquesta fórmula durant els últims quatre anys, encara no ha decidit a qui l'assignarà, com tampoc el PP, que del 2007 fins al 2011 havia estat per a Lluís Pagès, recentment jubilat. La portaveu d'ICV, Arga Sentís, també va explicar que encara han d'assignar la mitja jornada que els correspon. Tot i que ahir es va celebrar el primer ple –sense comptar el de constitució– els cinc minuts de rellotge van servir per comprovar que el que s'hi va aprovar va ser de tràmit, però que, segons Floria, són “eines de gestió bàsiques pel bon funcionament de l'Ajuntament”.

La dedicació

Dels 27 regidors que composen el ple de Tarragona, 8 rebran remuneració únicament per assistència; 10 tindran dedicació parcial i 9 hi treballaran de manera exclusiva. Els que dedicaran tota la jornada laboral a treballar pels interessos dels ciutadans són 6 del grup municipal socialista: Xavier Villamayor, Patricia Anton, Begoña Floria, Victòria Pelegrín i dos més que encara no se sap qui són, un dels quals podria ser Carles Castillo. Pel que fa al grup de Convergència i Unió, l'única edil amb dedicació exclusiva tornarà a ser Maribel Rubio –Victòria Forns té dedicació parcial, d'acord amb la seva condició de diputada al Parlament– i del PP, un altre cop Judith Heras i el debutant Josep Acero. Alejandro Fernández, segons va explicar ell mateix, tan sols cobrarà per assistència, ja que també és membre de la Diputació. Pel que fa als càrrecs de confiança –també anomenats personal eventual– el PSC l'atorgarà a l'exregidor José Cosano, mentre que tant CiU, el PP com ICV encara ho havien de decidir.

Rebaixa de l'11%

Ahir també es van fer públics els sous i les retribucions dels regidors, depenent de les seves atribucions i responsabilitats. Segons va explicar la portaveu, les quantitats són un 11% inferiors a les del 2007. “El 2009 ja es va fer una rebaixa del 8% i fa tres anys que l'IPC està congelat”. Els edils que cobrin per assistència ho faran per estar presents en els plens, les juntes de govern, les comissions informatives, les juntes de portaveus i altres comissions.

LA XIFRA

62.296
euros
és el sou de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, cadascun dels quatre anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.