Política

política municipal

Polèmica a Valls pels “sous desorbitats” dels polítics

La CUP, ERC i el PP, grups a l'oposició, consideren desproporcionats els 400 euros que cobraran els regidors per assistir a sessions plenàries i juntes de govern, un 45 i un 110% més que fins ara

El primer plenari de la nova legislatura, ahir, a Valls, va ser un avanç del que pot passar en aquest mandat. L'aprovació del punt que incloïa les dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels càrrecs electes i dels grups municipals, i del nombre i les característiques del personal eventual i de confiança, va suscitar una forta polèmica i hi van votar en contra el PSC, la CUP i ERC, mentre que el PP es va abstenir. El republicà Jordi Cartanyà va qüestionar la validesa de la composició de les comissions informatives i va suggerir que la representació sigui amb vot ponderat, “un sistema que preveu la llei i que es traduiria en un menor cost perquè un regidor sol podria representar ponderadament els del seu partit”. Tant ERC com la CUP van criticar durament l'increment que ha aprovat el consistori per assistències a plenaris i juntes de govern, que serà de 400 euros per a tots els regidors, llevat dels tres que tenen dedicació exclusiva. L'Associació Catalana de Municipis marca que per a ciutats d'entre 20.000 i 30.000 habitants, com és el cas de Valls, aquest import sigui de 170 euros per òrgans executius i de 48 euros per òrgans no executius [vegeu El Punt del 17 de maig]. La CUP, que va definir les quatre grans àrees en què s'ha estructurat el consistori com “un quadre pensat per resoldre necessitats personals dels regidors” i va reconèixer la seva decepció perquè esperaven “una organització més transversal sobretot en habitatge, formació i barri antic”, va recriminar al govern la informació que va facilitar als mitjans de comunicació sobre el suposat estalvi del nou cartipàs. “Ara hi ha un govern de tretze regidors i abans era de disset, però el sou de tots els polítics s'ha apujat”, va lamentar Gerard Nogués, que va voler saber si la delegada d'Interior, Carme Mansilla, primera tinenta d'alcalde, i Martí Barberà, director d'Innovació de la Generalitat, i segon tinent d'alcalde, també cobraran les assistències als plenaris i juntes de govern, com de fet ja està previst. Mentre que l'alcalde de Valls, Albert Batet (CiU) opina que el nou cartipàs “és innovador” i que “és positiu tenir regidors vinculats a altres organismes”, la CUP i ERC qualifiquen els sous de “desproporcionats”.

LA FRASE

El que percep un polític ha d'estar d'acord amb el salari mitjà de la població. La crisi la paga el poble
Gerard Nogués
Regidor de la CUP

LA FRASE

El cartipàs és innovador i és positiu tenir regidors vinculats a altres organismes
Albert Batet
alcalde de Valls
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.