Política

Puig qualifica els manifestants del 15-J de “certa tropa d'infanteria”

El conseller de l'Interior creu que Barcelona concentra grups antisistema afins a la violència urbana

Augura escenaris “de major tensió social i violència” pels propers mesos

Felip Puig defensa “revisar les estratègies d'actuació” en el control de l'ordre públic

El conseller de l'Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest matí que un dels objectius en l'operació policial del 15-J era evitar una espiral de violència, i que van buscar “interlocutors fiables per generar espais de diàleg”, però que això no va ser possible perquè els manifestants eren una “certa tropa d'infanteria”. Puig ha conclòs que s'han de “revisar les estratègies d'actuació” en el control de l'ordre públic arran dels altercats produïts no només al Parlament el 15 de juny, sinó també el 27 de maig a la Plaça Catalunya i que en aquest sentit s'ha creat una comissió de treball i que hi haurà una unitat permanent de mossos destinada a la persecució d'aquests tipus de delictes. Puig ha recordat que s'ha millorat la coordinació amb la fiscalia per investigar aquests delictes.

Puig ha comparegut aquest matí al Parlament per explicar l'operatiu policial que va dissenyar per garantir la celebració del ple del 15 de juny i la seguretat dels diputats davant del bloqueig dels indignats de tots els accessos a la Cambra catalana.

Puig ha explicat que hi havia quatre objectius bàsics en l'operatiu policial de la setmana passada al Parlament. El primer objectiu, segons Puig, va ser el d'impedir que el parc de la Ciutadella fos ocupat, i que això va ser aconseguit. El segon objectiu, segons ha dit, va ser el de garantir el desenvolupament del ple, i que això també es va aconseguir amb alguna petita incidència. El tercer; evitar un rebrot de la violència de d'una mena de “guerrilla urbana”, i que això majoritàriament es va complir. Puig creu, però, que també hi haurà qui diu que podria haver estat millor. Puig opina que hi ha estaments socials que disculpen l'actitud violenta i que cal evitar aquesta permissibilitat social. Puig ha explicat que es prenen les mesures perquè la policia pugui actuar no només a priori, sinó a posterior, i per això ha insistit en la importància de més mitjans policials. En aquest cas, ha afegit que s'està revisant la normativa per a la filmació d'aquest tipus d'actes ja que, segons Puig, es preveuen “mesos de major tensió social i violència els propers mesos.” En aquest mateix sentit, ha e

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.