Política

política

Condemnen Joan Puig per haver comparat Air Berlin i els nazis

L'exdiputat d'ERC recorrerà contra la sentència de l'Audiència de Girona

L'Audiència de Girona ha condemnat Joan Puig, exdiputat d'Esquerra al Congrés, exvicepresident de la Diputació de Girona i exregidor, a pagar 30.000 euros a la companyia aèria Air Berlin per haver-la comparat amb el règim nazi. Puig va anunciar que presentarà un recurs contra la sentència al Tribunal Suprem, “si fa falta al Constitucional i no s'ha descartar que això acabi al Tribunal Europeu de Drets Humans”. “Anirem a totes. No pot ser que insultar els catalans surti gratis i que defensar-los costi calés. Vaig dir que l'actitud d'Air Berlin contra el català és una infàmia. I tal com va dir Goebels una mentida repetida mil vegades és una veritat”. Puig va reaccionar a les paraules del director general de la companyia, Joachim Hunold, en què assegurava la discriminació del castellà a Catalunya i les Illes Balears; a més, Air Berlin es va negar a usar el català.

Per il·lustrar el seu article del seu bloc, Puig va fer servir un dibuix en què es manipulava el logotip de la companyia amb una creu gammada: “La sentència reconeix que no sóc autor del logo; jo vaig reproduir una imatge d'internet”. Puig assegura que va dir que Air Berlin s'havia passat de rosca amb el menyspreu al català i admet que va demanar el boicot a la companyia. “Si he d'acabar pagant, pagaré, no em penedeixo d'haver defensat Catalunya. És curiós que els que defensem el país sempre acabem pagant”. Segons Puig, l'advocat d'Air Berlin és el mateix del cas de la piscina de Pedro J. Ramírez, que va guanyar el polític de Blanes. Puig assevera que l'argumentari usat pels lletrats d'Air Berlin és el mateix que ERC va usar per acusar Jiménez Losantos. “ERC va demanar 60.000 euros i van absoldre Losantos al Suprem. I ells en van demanar 60.000 i l'Audiència ha dit 30.000. Compto guanyar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.