Política

SALVADOR BALLIU

ALCALDE DE CALDES DE MALAVELLA

“La biblioteca no és un projecte prioritari”

CiU ha arribat a un pacte amb el PSC per governar. Tot i així són minoria davant la suma dels independents, ERC i el PP

El nou alcalde de CiU té com a prioritats ampliar la guarderia municipal i fer la captació d'aigua des de la connexió del Pasteral

Salvador Balliu, fins ara regidor a l'oposició, ha sortit escollit alcalde, en haver estat la seva llista, CiU, la més votada, amb cinc regidors. Li hagués agradat fer un govern fort amb els independents, quatre regidors, però s'ha hagut de conformar amb un govern de minoria amb el PSC, un regidor.
No tanquem les portes a un possible pacte de govern amb la resta de forces polítiques

El resultat del 22 de maig era el que s'esperaven?

És evident que esperàvem una victòria més àmplia, però la prioritat era la de ser la llista més votada i això ho vàrem aconseguir. Si bé no va ser la victòria ideal, sí que va ser la més desitjada perquè vam treballar molt i al final ho vam aconseguir.

La manca de majoria absoluta els ha portat a pactar amb el PSC. No estan proscrits a CiU els pactes amb l'esquerra?

Un cop es van saber els resultats de les eleccions vàrem parlar amb tots els grups, i reitero, amb tots, sense tenir cap preferència per un o per l'altre. L'únic que no va posar impediments seriosos o inassumibles va ser el PSC. Tot i així, no descartem en absolut futures aliances ni pactes amb la resta de forces municipals. Les portes continuen obertes per a qui vulgui sumar i tingui Caldes com a primera i prioritària preferència.

Ser alcalde ara vol dir assumir un problema?

Doncs, sí. Són moments molt difícils i, en el poc temps que fa que sóc al davant de l'Ajuntament, tinc clar que s'han d'adoptar mesures de contenció de despeses de manera prioritària. Cal ajustar els pressupostos al màxim, i això, evidentment no és popular.

Ajustar els pressupostos és lògic en els temps que corren. Però, a qui li tocarà el rebre?

Tenim clar que hem de renunciar a la biblioteca. Un projecte que s'enfila fins als 2,2 milions d'euros. Tal com estan les coses, és un projecte que ara no és prioritari ni urgent.

I les prioritats, quines considera que són?

La primera és la de poder mantenir tot el que tenim. Una altra, és la d'ampliar la llar d'infants, ja que se'ns ha fet petita. Actualment hi ha deu nens en llista d'espera per al proper curs. Una altra és la de fer la captació de l'aigua municipal des de la connexió del Pasteral. El sistema de captació a partir dels pous s'ha fet insuficient. I, finalment, hem d'intentar tirar endavant el nostre programa.

I amb això de l'aigua, no els han temptat per captar-la des de la dessalinitzadora de Blanes?

No, ni tan sols s'ha plantejat mai aquesta possibilitat des de l'Ajuntament de Caldes de Malavella. Hi hagués qui hi hagués a l'Ajuntament de Caldes, aquests números sempre han estat clars i la unanimitat ha estat clara. La connexió del Pasteral ens assegura el subministrament d'aigua i la seguretat de la seva qualitat.

Però Caldes és famosa per les seves aigües.

Una cosa és l'aigua pel consum habitual en els habitatges i una cosa molt diferent les aigües termals. És la diferència entre un servei i la possibilitat de gaudir d'un element de promoció turística per tot el que comporta l'activitat econòmica a partir de l'aigua termal que surt a les fonts de la població.

No els hagués estat més còmode arribar a un pacte amb el partit Independent de Caldes, sumar nou regidors i manar amb certa comoditat?

Crec que hagués estat el millor per al poble. La desentesa ha estat molt més a causa d'aspectes programàtics de cada formació, que no pas dels objectius que cal assolir. Valgui com exemple, la qüestió de la biblioteca, el punt on s'ha produït un distanciament més gran entre els independents i CiU. Per a l'anterior equip de govern, era una qüestió prioritària i irrenunciable, segons el seu programa. Per a nosaltres, tal com he dit abans, la cosa no és així. Aquest ha estat el principal punt de divergència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.