Política

amposta

L'alcalde i els regidors cobraran un 5% menys

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va aprovar ahir, amb els vots favorables dels regidors de CiU al govern i de l'edil de PxC i l'abstenció d'ERC, una rebaixa del 5% en les retribucions als membres de la corporació. Així, l'alcalde, el convergent Manel Ferré, passarà a cobrar 47.136 euros bruts anuals –per sota del que estableix l'Associació Catalana de Municipis per als que tenen entre 20.000 i 30.000 habitants–, i els edils de l'equip de govern amb dedicació (parcial), que en seran sis en comptes dels set de l'anterior mandat, percebran cada any 27.950 euros bruts cadascun. També s'aplicarà la retallada del 5% en les retribucions per assistència als plens (469,3 euros); a la junta de govern (200), a la junta de portaveus (351,97) i a les comissions informatives (56,32). ERC es va abstenir perquè el seu portaveu, Adam Tomàs, havia proposat una rebaixa més substancial, de fins al 10% del sou de l'alcalde, durant la campanya electoral; i el PSC hi va votar en contra en considerar que les dedicacions dels regidors haurien de ser completes i no a temps parcial o per assistències.

Quant al personal eventual, hi haurà igualment sis càrrecs de confiança, ja que si bé s'eliminarà una plaça de l'àrea de Mitjans de Comunicació, se'n crea una de nova a Esports, “a petició dels tècnics i dels presidents d'alguns clubs esportius”, segons Manel Ferré. Amb tot, ERC, el PSC i PxC van censurar aquesta nova figura. Els republicans també lamenten que hagi desaparegut la regidoria de Promoció Econòmica, si bé l'equip de govern ho justifica amb la creació de tres àrees específiques per promoure el comerç, el turisme i les polítiques d'ocupació.

El ple d'ahir també va servir per sol·licitar al govern els permisos per fer fins a 43 actes taurins al municipi, a Amposta i al Poblenou.

LA XIFRA

47.136
euros
bruts anuals és el que percebrà a partir d'ara l'alcalde d'Amposta, després d'aplicar la retallada del 5%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.