Política

Compromís per Paterna alerta que no hi ha recursos

Sense Pla E, amb les inversions del Pla Confiança paralitzades i sense recursos municipals, la situació és realment preocupant segons la coalició

Compromís, davant la nova legislatura que comença, informa que el municipi no tindrà cap inversió pública per als mesos que queden de 2011, ni l'ha tinguda tampoc des que ha començat l'any, ja que el Pla E del govern central ha esgotat els recursos i el Pla Confiança de la Generalitat està sense executar, i amb moltes possibilitats que no s'execute per la penúria econòmica del Consell. D'altra banda, el mateix pressupost de 2011 no preveu cap tipus d'inversió municipal.

Aquesta situació, suposa que hi ha projectes paralitzats, com per exemple, la rotonda de Montecanyada, i tots els dels pressupostos participatius que no s'han executat en tota la legislatura passada: centres juvenils a la Canyada i Terramelar, remodelació d'espais públics, etc.

A més a més, Compromís desconfia que els projectes d'empreses mixtes que han de finançar les empreses participants es porten a terme, “perquè per a ser viables haurien de tindre unes tarifes altes per a compensar la inversió d'esta empresa, tarifes que no podrien pagar molts habitants de Paterna”. Malgrat l'anunci de l'alcalde de subvencionar alguns d'aquestos serveis, “és lògic desconfiar de la possibilitat de la subvenció”.

“Si el govern municipal no té diners suficients per a beques de menjador o per al Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) de les persones majors, no sabem d'on trauran els diners per a subvencionar les tarifes d'escoles infantils o de residències de majors, per exemple”, afirma la regidora i portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll. “No hauríem arribat a esta situació si no s'hagueren aprovat uns pressupostos irreals, irreals pels ingressos que contemplen”, conclou Ripoll.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.