Política

política

Els consells comarcals es posen en marxa avui

Es constitueixen set dels vuit organismes comarcals, i només el del Gironès haurà d'esperar dues setmanes

CiU els presidirà tots, cinc amb majoria

Avui és el torn de la constitució dels consells comarcals. Dels vuit que hi ha a la demarcació, només en queda al marge el del Gironès, que es constituirà d'aquí a quinze dies a causa del retard en la constitució de l'Ajuntament de Girona.

La federació nacionalista CiU té la majoria absoluta en cinc organismes comarcals (Alt Empordà, Garrotxa, Pla de l'Estany, Ripollès i Cerdanya). A la resta, els convergents han arribat a acords per governar: amb Esquerra Republicana de Catalunya a la Selva, amb el Partit Socialista de Catalunya al Baix Empordà, i pràcticament segur amb el Partit Popular al Gironès.

Avui, Jordi Xargay i Joan Espona tornaran a ser nomenats presidents al Pla de l'Estany i la Garrotxa, respectivament; a la Selva, Robert Fauria tornarà a tenir el càrrec que ja va ocupar en els dos primers anys del mandat passat, i s'estrenaran Xavier Sanllehí (Alt Empordà), Miquel Rovira (Ripollès) i Joan Català (Baix Empordà).

LA XIFRA

5
consells
amb majoria absoluta de CiU; en els altres tres (Selva, Baix Empordà i Gironès) governarà amb pactes.

Molts canvis al de l'Alt Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà tindrà molts canvis, especialment en la composició del grup de CiU, que és qui governarà. A més de Xavier Sanllehí –president–, hi haurà Joaquim Felip, Joan Maria Roig, Montserrat Mindan, Carles Fortiana, Joan Heras, Pere Giró, José Luis Yécora, Pere Maluquer, Carles Álvarez, Lluís Vila, Alfons Vila, Isidre Felip, Joan Itxart, Josep Guiolà, Maria Josep Dubé i Enric Gironell Colomer. El grup del PSC estarà format per Magda Casamitjana, Jaume Arnall, Pere Moradell, Maria Crehuet, Àngel Posas, Josep Maria Padrosa, Lluís Pujol i Joan Via. El d'ERC, per Guillem Cusí, Anna Massot, Josep Marès Subirà, Mireia Mata i Joan Fàbrega. El del PP, per Diego Borrego i José Francisco Parra, i en el grup comarcal d'ICV hi haurà Montse Escutia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.