Política

barcelona

El nou govern inicia el seu rodatge amb el focus posat ja en la campanya d'estiu

La persecució de la venda ambulant i l'incivisme, primers reptes en perspectiva per a Trias

Els acords institucionals amb la resta de grups, pràcticament tancats

Un cop consumats els nomenaments del gros dels seus principals responsables polítics i gestors, el nou govern municipal de Barcelona ja ha entrat de ple en la fase d'engreixar la seva maquinària interna. D'aquesta manera, l'executiu de Xavier Trias va celebrar ahir la primera reunió de la seva comissió de govern on tot i que no es va prendre cap acord executiu o polític destacat, ja es va començar a perfilar quina en serà l'actuació a curt termini. Així s'ha acordat que el ple d'aprovació del cartipàs municipal se celebri el proper 14 de juliol, i el 25 del mateix mes es constitueixin els consells dels deu districtes de la ciutat. Serà així perquè l'entesa amb la resta de grups municipals per repartir-se les presidències d'aquests òrgans i les comissions municipals, així com altres qüestions que afecten l'esquelet institucional de l'Ajuntament, ja està gairebé feta. El portaveu del govern de CiU, Joaquim Forn, va especificar ahir que l'únic serrell d'aquest pacte que queda per tancar, és definir la representació dels partits en els consells d'administració de determinades empreses o societats municipals. De manera paral·lela, l'alcalde Xavier Trias continua perfilant el que serà el seu cercle de col·laboradors més propers, on hi haurà Altert Ortas (director d'alcaldia), Albert Salvador (cap de gabinet) o Marc Puig (responsable de comunicació). I entre nomenament i nomenament, el nou batlle ja manté els primers contactes amb representants d'altres administracions. Ahir mateix, via telèfon, ja va parlar amb el vicepresident tercer del govern estatal Manuel Chaves, i avui es trobarà amb la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

En l'àmbit més estrictament gestor, la gran i primera prioritat pel nou Ajuntament és la campanya d'estiu, un període que és especialment complicat a Barcelona per l'increment dràstic que es registra de visitants forans. Un escenari on el govern centrarà els seus esforços a lluitar contra l'incivisme i la proliferació dels top manta. “L'ordenança prohibeix la venda il·legal i farem complir la llei”, va emfatitzar el portaveu de l'executiu, Joaquim Forn, que va assegurar que centraran la persecució d'aquesta pràctica en aquelles zones on és més patent.

LA FRASE

Actuarem de manera clara i decidida contra els venedors il·legals... Farem complir la llei
Joaquim Forn
portaveu del govern
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.