Política

Badalona

García Albiol activa la maquinària contra la immigració il·legal

Anunci L'alcalde de Badalona anuncia que delatarà davant la Delegació del Govern de l'Estat els immigrants en situació irregular que s'empadronin a la ciutat Voluntat Intenta que aquests nouvinguts no s'instal·lin a Badalona

Primer va dir que seria estricte només contra els immigrants que fossin incívics i, ara, Xavier García Albiol ha situat en el centre de la diana els nouvinguts que estiguin al país en situació irregular. Tant si són incívics com si no ho són. Sembla que l'alcalde de Badalona vol buidar el municipi d'immigrants sense la documentació en regla i, a part de garantir en campanya que els restringiria les ajudes socials, ara ha assegurat que en breu començarà a comunicar a la delegació a Catalunya del govern de l'Estat les dades d'aquelles persones estrangeres que responguin a la condició de sense papers i que mirin d'inscriure's en el padró municipal. De fet, aquesta era una de les peticions que García Albiol, quan era el cap de l'oposició, havia traslladat al govern local format pel PSC, CiU i ERC. Els tres partits, més ICV-EUiA des de l'oposició, van ser llavors molt crítics amb la proposta.

Pensar-ho dos cops

Ara, un cop el PP ha assolit el poder, García Albiol està disposat a tirar la proposta endavant, tan bon punt el govern local estigui “situat”. La seva intenció, amb aquesta maniobra, és que qualsevol immigrant en situació irregular “ho pensi dos cops abans de venir a viure a Badalona”, va subratllar ahir l'alcalde de Badalona. En aquest cas, el flamant alcalde no diferencia entre immigrants cívics i incívics (com sí que ha fet en anteriors ocasions) i, en aquest sentit, manté: “Jo no puc saber com actuarà una persona de la qual no tenim cap coneixement”.

Així doncs, García Albiol ignorarà les crítiques de la resta de forces polítiques en relació amb aquest tema i executarà la seva proposta. No podrà dir el mateix en el cas de la voluntat de no permetre que aquest col·lectiu d'immigrants s'empadroni a la ciutat. Vic ho va intentar i no se'n va sortir. L'advocat de l'Estat va detectar una il·legalitat. I García Albiol, tal com va reiterar ahir, no té intenció de no fer cas de la llei. “M'agradi o no m'agradi, actualment estem obligats a empadronar tothom, i jo no puc anar contra allò que dicta la llei”, va subratllar.

466 persones, donades de baixa del padró

L'Ajuntament de Badalona ha donat de baixa del padró municipal un total de 466 persones, un 75% estrangeres, que hi figuraven indegudament. Xavier García Albiol va aprofitar aquest moviment del padró per afirmar que el control de les persones inscrites indegudament en el padró “és una prioritat” per al seu equip de govern. L'expulsió del padró de les persones que hi consten però que no resideixen a la ciutat no és, però, un invent de l'era Albiol. L'anterior govern municipal ja aplicava aquesta mesura amb una certa regularitat, i havia arribat a donar de baixa, d'un sol cop, fins a un miler de persones. Tot i això, García Albiol va aprofitar ahir l'ocasió per intentar transmetre la idea que procediments com aquests demostren la voluntat dels populars de “voler posar ordre a la ciutat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.