Política

La Diputació agafa el ribot i elimina la meitat dels organismes autònoms

Reorganitzarà àrees i serveis per adaptar-se a la situació econòmica

El pla estratègic inclou l'excel·lència en la gestió

Els sis organismes autònoms actuals de la Diputació de Tarragona (BASE, Patronat de Turisme, Escoles d'Art i Disseny, Escoles de Música i Conservatoris, Societat de la Informació i Desenvolupament Local) quedaran reduïts a tres en aquest mandat 2011-2015 –BASE, Escoles d'Activitats Artístiques i Patronat de Turisme i Desenvolupament Local–. Poblet va fer èmfasi en els moments difícils i les mancances, la frenada de l'activitat econòmica i el creixement de l'atur, circumstàncies que es deriven del context de crisi general. Davant aquesta situació, va afegir que cal donar les respostes concretes i adequades: “En temps difícils creixen les necessitats i es redueixen els recursos per afrontar-les, no hi ha més recepta a aplicar que la bona gestió.” La racionalització dels recursos en aquest mandat –que el president de la Diputació va avançar en el seu discurs de presa de possessió– es basa en la reorganització de part de l'organigrama d'àrees i organismes. Amb aquestes mesures és pretén racionalitzar els recursos econòmics disponibles per fer front a l'actual context de crisi global.

El pla estratègic

El pla estratègic 2011-2015 també presenta canvis, i queda configurat en quatre àmbits principals: municipi i territori sostenibles, persones, formació i cultura, coneixement i model socioeconòmic i gestió interna excel·lent. Aquests dos darrers són nous. Pel que fa a coneixement i model socioeconòmic, facilitarà la col·laboració amb la URV i impulsarà els productes locals de qualitat, entre altres accions. I en l'àmbit de la gestió interna excel·lent s'integraran els projectes associats amb les tecnologies de la comunicació i també tots els serveis que actualment depenen de l'Organisme Autònom per la Societat de la Informació (OASI), que desapareix. Aquest mateix àmbit inclourà una comissió específica de nova creació per a la gestió de recursos humans i polítiques actives d'ocupació, que integrarà funcions en aquest camp que ara desenvolupa l'organisme de desenvolupament local.

Les àrees

El desplegament del pla estratègic dóna lloc a un cartipàs constituït per sis àrees operatives. Les tres primeres estan orientades a les accions de suport: àrea de Règim Intern i Recursos Humans, àrea Econòmica i àrea de Coneixement i Qualitat. I les altres tres fan referència a la prestació de serveis: àrea de Serveis d'Assistència al Ciutadà, àrea de Serveis d'Assistència als Municipis i àrea de Serveis d'Assistència al territori.

LA XIFRA

3
organismes
autònoms quedaran: BASE, Escoles Artístiques i Patronat de Turisme i Desenvolupament Local.

LA XIFRA

4
àmbits
són els que marcaran el desenvolupament del pla estratègic de l'ens durant els pròxims quatre anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.