Política

L'oposició facilitarà l'aprovació del cartipàs municipal

CiU i ICV-EUiA combinaran el “sí” i l'abstenció

El PSC farà boicot als nomenaments de les empreses públiques

El cartipàs municipal s'aprovarà aquesta tarda amb suports variables dels tres partits de l'oposició. El PSC és el que més objeccions fa al cartipàs. Tot i que hi votaran favorablement en algun punt, els socialistes van mostrar el seu rebuig frontal a dos aspectes de la nova organització municipal: la composició dels òrgans de govern i els districtes. Pel que fa al primer, el PSC denuncia sobrerepresentació del PP fruit “de l'acord amb CiU”. Consideren que la representació del PP respon a un grup amb 18 regidors i no pas 11. Per això, i en senyal de protesta, no nomenaran els seus representants als organismes i empreses municipals. S'oposen que el PP tingui “un xec en blanc que li permetrà prendre tota mena de decisions sense donar compte a ningú”, segons Jordi Serra, cap del grup.

CiU donarà suport a punts del cartipàs com ara les tinences d'alcaldia, els districtes i les atribucions del ple. Ahir encara no sabien si s'abstindrien o s'oposarien al dels càrrecs de confiança. “No és el cartipàs que a CiU li hagués agradat, però és un avenç en relació amb alguns aspectes clau”, va dir Ferran Falcó, cap del grup, el qual va retreure al PP haver promès una rebaixa del 35% dels càrrecs de confiança: “Nosaltres haguéssim fet la reducció almenys del 25%”, va dir.

ICV-EUiA va anunciar ahir que no s'oposarà a cap punt del cartipàs. N'hi ha algun, com el dels càrrecs de confiança, que dubten entre el vot afirmatiu i l'abstenció: “S'ha fet un pas important en la idea de racionalitzar els càrrecs de confiança”, va dir Carles Sagués, cap del grup. Votaran a favor que el ple recuperi atribucions i de la distribució territorial “sempre que s'inclogui per escrit la creació d'una comissió participativa en què es debati el futur dels districtes”. El PSC i Iniciativa van retreure a CiU que assumeixi el districte primer. Falcó ho va defensar com a “tradició històrica”.

Hi ha un cert acord del PP amb CiU pel cartipàs, perquè CiU en forma part amb els districtes
Carles Sagués
grup municipal d'ICV-EUiA
Es queda curt en les promeses del PP i en els nostres objectius, però és un avenç en alguns aspectes clau
Ferran Falcó
grup municipal de CiU
La remodelació dels districtes obeeix a un interès polític que justifiqui la cessió a CiU del districte I
Jordi Serra
grup municipal del psc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.