Política

Només l'alcalde tindrà dedicació exclusiva a Lloret

Cobrarà 72.534 euros bruts mensuals, uns 5.100 al mes

La despesa en retribucions de l'equip de govern es redueix un 18% i representarà un estalvi anual de 80.000 euros

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, serà l'únic que tindrà dedicació exclusiva al consistori, i cobrarà 5.181 euros bruts mensuals (72.534 euros l'any bruts). L'anterior alcalde, Xavier Crespo, no tenia sou com a alcalde perquè el tenia com a parlamentari, i cobrava per assistència a juntes de govern i plens.

La despesa de l'equip de govern en retribucions baixarà un 18% i representarà un estalvi aproximat de 80.000 euros l'any, sobretot pel fet que la majoria de regidors tindran dedicació parcial i només l'alcalde tindrà dedicació exclusiva; d'aquí parteix el principal estalvi. Aquest punt va ser aprovat en el ple per unanimitat, tot i que el portaveu del PSC, Joan Bernat, va lamentar que l'estalvi no fos més important.

Pel que fa al seu sou, Codina va explicar que l'Associació i la Federació Catalana de Municipis feien un seguit de recomanacions en termes de sous per a alcaldes en funció del nombre d'habitants del municipi, i el sou de Codina correspon a la retribució “mínima”, i a més, l'ha rebaixat un 10%, tot i que segons les retallades, havia de ser d'un 6%, segons va explicar ahir.

Pel que fa a la dotació econòmica als grups municipals, serà de 5.100 euros anuals per grup, i 2.400 euros anual per regidor. Pel que fa a l'equip de govern, quatre regidors tindran dedicació parcial: Jordi Martínez, Josep Valls, Ester Olivé i Ignasi Riera (estaran al 80% de dedicació) i percebran 43.518 euros bruts a l'any. Els segueix Idoia Saracíbar, amb un 45% de dedicació i una retribució de 24.486 euros l'any. De la resta de regidors de l'equip de govern, Arseni Frigola percebrà 425 euros al mes i cobrarà, a més, per altres conceptes, com ara assistència a juntes de govern (950 euros) i comissions informatives (350), que pot representar una retribució aproximada de 1.725 euros mensuals. Jordi Orobitg (ERC) cobrarà pels mateixos conceptes que Frigola i, a més, l'assignació que perceben tots els regidors com a portaveus de grup, que és de 750 euros. En el seu cas, també per assistència a juntes de govern, des que va assumir l'àrea d'Economia i Empresa i la regidoria de Turisme, i percebrà en total uns 2.050 euros mensuals. Els portaveus a l'oposició cobraran 1.100 euros, i la resta de regidors a l'oposició, uns 755 euros al mes.

Un dels quatre regidors del PSC de Lloret de Mar, Josep Cortés, va deixar el grup recentment i continua com a regidor no adscrit, fet que ha fragmentat encara més el panorama polític de Lloret de Mar, que ja era prou complicat. Així, ara hi ha vuit regidors en l'equip de govern (els set de CiU i Jordi Orobitg, d'ERC), els sis regidors del Millor, tres del PSC, dos del PP, i un d'ICV i Cortés.

En el ple també es va aprovar el cartipàs municipal, tot i que ja s'havia fet públic dies abans. En aquest punt, ICV i el Millor van lamentar que Josep Valls sigui el portaveu de l'equip de govern, ja que n'han criticat sempre la “prepotència”, i Joan Bernat (PSC) també va manifestar-se en el mateix sentit. “Valls fa cinc anys que no em dirigeix la paraula”, va dir Marc Fuertes, portaveu del Millor, que és el principal grup de l'oposició. L'enfrontament entre Valls i Fuertes va ser molt evident, i en el debat van sortir temes vells, com ara el carrilet, i una picabaralla del mandat anterior entre Valls i un assistent al ple, que ahir també hi era i va aixecar-se per demanar que no s'utilitzi políticament el tema.

“Que torni el doble sentit de circulació!”

Del ple també es va aprovar una moció presentada pel PSC, el PP, el Millor i ICV perquè retorni de forma immediata el doble sentit de circulació al passeig de Lloret. L'aprovació es va fer amb els vots de tots el regidors menys els set de CiU. Romà Codina va dir que no li semblava bé fer modificacions en plena temporada turística. Però atès que la moció va prosperar, va dir que com a alcalde es compromet que quan passi l'estiu es busqui una solució que afecti tan poc com sigui possible ciutadans i visitants. L'oposició va tornar a insistir en el tema, i estima que fins que no hi hagi una variant a Lloret, limitar a un sol sentit la circulació al passeig només provoca més col·lapse circulatori. Riera va defensar els beneficis de la pacificació del passeig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.