Política

La majoria dels escons de la Diputació seran d'alcaldes

La constitució del nou ple es farà divendres vinent, amb una majoria de diputats per a CiU, quinze, mentre que el PSC i ERC, que fins ara governaven la institució, en tenen set i cinc, respectivament

La majoria dels escons de la Diputació (un 77%) estaran ocupats per alcaldes de diferents partits i municipis de la demarcació de Girona. La resta són regidors representatius en poblacions on els corresponents partits no han aconseguit guanyar, com és el cas d'Imma Colom (CiU), de Tossa, o Pia Bosch (PSC), de Girona, i Pere Albó (PSC), de Sant Feliu de Guíxols, entre altres càrrecs.

La nova Diputació es constituirà divendres vinent, a les dotze del migdia, amb una clara majoria d'escons per a CiU, quinze concretament, davant dels set del PSC i els cinc d'ERC, socis de govern en els últims quatre anys a la institució. En total, són 27 els diputats que ocuparan un escó durant el pròxim mandat en aquest ens territorial. El president serà Jaume Torramadé (CiU), alcalde de Salt, que ja fa tres mandats que és a la institució, primer en l'equip de govern i des del 2007 com a cap de l'oposició. L'acompanyaran en responsabilitats dos vicepresidents: Miquel Noguer, alcalde de Banyoles amb majoria absoluta, i Marta Felip, tinenta d'alcalde de l'equip de govern de CiU a Figueres. Alguns dels diputats que continuen respecte dels últims quatre anys són Xavier Soy (CiU), alcalde de Bescanó; Josep Sala (CiU), alcalde de Forallac; Josep Blanch (CiU), alcalde de Pau; Antoni Solà (CiU), alcalde de Santa Coloma de Farners; Miquel Calm (CiU), alcalde de la Vall d'en Bas; Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro; Albert Piñeira (CiU), alcalde de Puigcerdà; Estanis Puig (PSC), alcalde de l'Escala; Josep Marigó (PSC), alcalde de Blanes, i Teresa Ferrés (PSC), alcaldessa de Palamós i fins ara vicepresidenta de la Diputació. Pel que fa a ERC, els cinc diputats que hi haurà en aquest mandat són de nova incorporació, la majoria d'ells alcaldes.

Jaume Torramadé explica que aquest serà un mandat marcat per una disponibilitat econòmica menor que en anteriors anys a la Diputació, però que es farà un esforç per “seguir apostant” pels ajuntaments, tant pel que fa a l'ajuda directa com per la via de prestació de serveis. Torramadé exposa que la voluntat és comptar amb tots els grups de la Diputació per intentar una millora de la delicada situació econòmica i de serveis dels ajuntaments.

LA FRASE

Serà un mandat amb menys recursos econòmics, però seguirem apostant pels ajuntaments
Jaume Torramadé
Alcalde de salt i president de la diputació de girona

LA XIFRA

27
diputats
formaran part de la Diputació de Girona; quinze són de CiU; set, del PSC, i cinc, d'ERC. El govern és de CiU.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.