Política

Modificaven factures dels vestits per exculpar Camps

El TSJ valencià decideix si fa seure el president de la Generalitat al banc dels acusats

Un informàtic declara que els encàrrecs de Camps es van posar a nom del cap de la trama Gürtel per evitar l'acusació

Al cap de poques setmanes d'haver estat investit president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps travessa un dels pitjors moments de la seva dilatada trajectòria política. “El president més votat de la història de la democràcia del País Valencià”, com va ressaltar en el seu discurs davant les Corts, podria seure al banc dels acusats per un delicte de suborn impropi, i convertir-se així en el primer president de comunitat autònoma que és jutjat en ple exercici de les seves funcions.

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià decideix des d'ahir en una audiència preliminar, prevista en la llei de jurat, si Camps va acceptar regals –diverses peces de vestir– de la trama de corrupció Gürtel. El jutge instructor, José Flors, va escoltar les declaracions dels pèrits de l'Agència Tributària i dels responsables de comptabilitat de les botigues Forever Young i Milano de Madrid, on presumptament el líder valencià s'emprovava els vestits que més tard pagaven els caps de la trama Gürtel.

A nom d'‘El Bigotes'

El testimoni de l'informàtic de Forever Young, Francisco Ferre, podria ser la clau de la instrucció, ja que va confirmar que els comptes havien estat manipulats amb la intenció d'encobrir els encàrrecs fets per Camps. Així, les comandes que figuraven amb el nom del president es van atribuir a Álvaro Pérez, El Bigotes, responsable de la trama, per ordre dels seus superiors.

Aquesta versió és la que també manté l'únic testimoni que va fer declaracions als mitjans de comunicació, el sastre i extreballador de les botigues madrilenyes, José Tomás.

En la intervenció pública, Tomás va insistir que Camps, “no ha pagat ni una pesseta” de les peces de vestir. “No sé com encara pregunten vostès qui va pagar els vestits. No hi ha dubte que ell no els va pagar, ni tan sols el jutge, s'ho pregunta”, va reiterar. Tomás es va mostrar convençut de la culpabilitat de Camps. “Sens dubte, seurà al banc dels acusats, i ja veurem si no ho fa més tard en un altre banc judicial”, va dir.

En l'audiència, que va durar vuit hores, es van escoltar diverses gravacions i els advocats de les defenses van llegir els seus informes, ja que també s'investiga la implicació d'altres tres càrrecs del PP.

Flors té tres dies per decidir si obre judici oral contra Camps. Si adopta aquesta decisió, la defensa no podrà interposar cap recurs i el cas passarà a les mans del jutge Juan Climent.

Anticorrupció sol·licita una multa de 41.250 euros, i l'acusació particular, la inhabilitació per a càrrec públic. Si s'acaben arxivant les actuacions, tal com ha sol·licitat la defensa de Camps, sí que es podrà presentar recurs.

LA FRASE

Camps no ha pagat ni una pesseta dels vestits. Ni el jutge, es pregunta per l'autoria dels pagaments
JOSÉ TOMÁS
sastre i extreballador de les botigues forever young i milano

Camps manté silenci a Brussel·les

El president de la Generalitat, Francisco Camps, va mantenir el silenci habitual davant els mitjans de comunicació sobre la seva situació judicial. Camps, que era a Brussel·les per defensar el corredor del Mediterrani davant el Comitè de les Regions, va eludir de pronunciar-se sobre l'audiència preliminar del cas dels vestits que se celebrava a la seu del TSJ per decidir si s'obre judici oral contra en contra seu per un delicte de suborn impropi. “Sent molt no dir el que potser els agradaria que diguera, però és que l'important d'hui per a tots els espanyols és la situació en què estem, que és gravíssima”, va subratllat el president valencià.

El líder valencià va aprofitar l'ocasió per culpar de la difícil situació econòmica del País Valencià, una vegada més, el president del govern espanyol. “Zapatero ha perdut completament el rumb. Hauria de convocar eleccions generals”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.