Política

política

Puigdemont, agredit per uns manifestants antiretallades

L'alcalde de Girona entrava a la sala on el conseller de Salut, Boi Ruiz, feia una conferència

Va qualificar l'agressió que va patir d'“espectacle lamentable i intolerable”

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser agredit ahir quan entrava a l'edifici per assistir a una conferència del conseller de Salut, Boi Ruiz. Unes dues-centes persones, bàsicament del grup dels “indignats” i treballadors del sector sanitari, esperaven a l'exterior de l'Espai Caixa el conseller de Salut per protestar contra les retallades. Tot i que la conferència havia de començar a les vuit (va començar amb uns vint minuts de retard), el conseller va entrar per una entrada posterior una hora abans per evitar els manifestants. Puigdemont va explicar que quan s'acostava a l'entrada de l'Espai Caixa uns quants manifestants li van barrar el pas, van començar a insultar-lo, a tirar-li coces i que li van tirar objectes, un dels quals, una llauna, li va impactar al cap. L'alcalde de Girona, va qualificar d'“espectacle lamentable i intolerable” els fets succeïts, i va dir que desmereixien “les lícites queixes” que poguessin tenir. Puigdemont va afirmar que es negava a haver de moure's per Girona amb protecció, i va afegir que l'Ajuntament no presentaria cap mena de denúncia perquè “no és un tema judicial ni policial, sinó de civisme”. Va assegurar, però, que parlaria amb els sindicats que van participar en la manifestació (CCOO i UGT) per saber si es desmarcaven clarament dels fets. Puigdemont va dir en una piulada posterior als fets que els seus agressors portaven adhesius del sindicat CCOO. Seguidament va parlar amb els portaveus dels grups amb representació al ple per explicar-los què havia succeït i va demanar-los que condemnessin els fets. Tant a l'inici com al final de la conferència, el conseller va demanar “responsabilitat i seny” per evitar actes com el que va patir Puigdemont.

Abans de l'agressió, els “indignats” van muntar una performance davant de l'entrada de l'Espai Caixa per protestar per la política de retallades del govern de la Generalitat. Enmig del carrer van simular una sala d'espera, llits, serveis d'ambulància... per denunciar l'impacte que creuen que tindran les retallades en la sanitat pública. Entre els manifestants hi havia el nou regidor de l'Ajuntament de Girona Jordi Navarro (CUP).

LA PIULADA

@KRLS: M'acaben d'insultar i llençar objectes, convocats pels sindicats. He rebut una coça a la cama. Duien adhesius de CCOO
Carles Puigdemont
Alcalde de Girona

El conseller demana més sacrificis als ciutadans

El conseller de Salut va ser ahir a Girona per fer una conferència a Tribuna Girona amb el títol Sostenibilitat i progrés de la sanitat catalana. En la conferència, el conseller va explicar les polítiques que seguirà per millorar la sanitat, i va demanar als ciutadans “sacrificis”. En concret va dir que aquests sacrificis seran per desplaçar-se “una mica més lluny” i per esperar “una mica més” per ser atesos. Ruiz va reclamar als agents socials “responsabilitat” davant la situació econòmica actual i les mesures que cal emprendre. Va explicar que fins ara hi ha hagut un sistema de proximitat de la sanitat pública, i que cal donar-li “més contingut en qualitat”. Va recordar que la qualitat s'ha mesurat fins ara a partir de la tecnologia existent en els centres sanitaris i també del nombre de llits, i que cal canviar aquest model. Va reivindicar també més diners per a la sanitat catalana “perquè per justícia li toquen”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.