Política

santa coloma de farners

El Consell de la Selva reparteix el govern entre CiU i ERC

S'han creat quatre departaments, dos pertanyen a CiU i dos a ERC, i només hi haurà un vicepresident

De molt planer i poc conflictiu es pot qualificar el primer ple ordinari del Consell Comarcal de la Selva. Si en els últims vuit anys l'acord havia estat entre CiU i el PSC, pels pròxims quatre toca l'entesa amb ERC.

Ni el PSC, ni ICV-EUiA-E ni els independents ni el PP es van queixar. En tot cas es van abstenir, però en els punts de l'ordre del dia que incloïen el repartiment de conselleries, les despeses i les representacions a les entitats on és present el Consell, no hi va haver cap vot en contra. L'oposició es va limitar a abstenir-se.

Quant al nou organigrama, el president, Robert Fauria, de CiU, va voler deixar clar des d'un principi que no volia, de cap de les maneres, un Consell de CiU, que actués paral·lelament a un Consell d'ERC. Per això ha decidit crear un govern a partir de quatre grans àrees, en les quals estaran involucrats consellers de les dues formacions. “Volem fer un govern de transversalitat, en què tothom estigui implicat va dir.

De fet, bona prova d'això és que, de les quatre àrees, la de Promoció i Desenvolupament Local Sostenible anirà a càrrec de Jordi Orobitg, d'ERC; la de Serveis a la Ciutadania l'assumeix Joan Garriga, també d'ERC; mentre que les d'Entorn i Territori, i Organització Interna, les assumiran Josep Antoni Frias i Josep Valls, tots dos de CiU. També s'eliminen les vicepresidències i només n'hi haurà una.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.