Política

Iceta apel·la a la renovació en unitat al PSC per “guanyar el combat”

El possible candidat a encapçalar el socialisme català ha advocat perquè el partit s'obri i “reconnecti” amb els sectors progressistes de la societat

Defensa celebrar “primàries ciutadanes per escollir els candidats, començant pel futur candidat o candidata a la presidència de la Generalitat”

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, aposta per recuperar el “sentit originari del socialisme democràtic” al congrés del pròxim octubre, que ha de ser “de renovació i de cohesió interna, perquè la renovació i la unitat ens donaran la força per guanyar el combat”.

En la seva intervenció a l'Escola d'estiu de les Joventuts Socialistes a Lloret de Mar (Selva), Iceta, possible candidat a substituir José Montilla al capdavant del PSC, ha advocat perquè el partit s'obri i “reconnecti” amb els sectors progressistes de la societat, i per celebrar “primàries ciutadanes per escollir els candidats, començant pel futur candidat o candidata a la presidència de la Generalitat”.

Miguel Iceta ha manifestat que el partit “necessita tornar a ser un partit de combat”, que practiqui un “fort reformisme que disputi l'hegemonia cultural al pensament liberal i conservador”.

“Hem de tenir la valentia de fer els canvis necessaris en un congrés de renovació i de cohesió interna, perquè la renovació i la unitat ens donaran la força per guanyar el combat”, ha vaticinat durant la seva conferència, titulada “L'esquerra vigent com mai, el govern econòmic i les escletxes socials”.

En aquesta línia, i en referència al congrés de final d'octubre del PSC, el dirigent socialista català ha manifestat que hauran de “sortir amb un clar missatge de renovació i unitat, d'ambició i fortalesa, d'obertura i de pluralitat”.

Iceta ha fet també una “defensa de la democràcia neta de corrupció” i amb una “millor representació i participació” i, al seu torn, ha defensat el dret a vot als 16 anys, tal com proposen les Joventuts del PSC.

El possible candidat a la primera secretaria del PSC ha assenyalat que Catalunya necessita una fiscalitat “justa i sòlida” i que això passa per dues vies: “hem d'escollir entre el copagament i la reforma fiscal”.

“Jo defenso la reforma fiscal recuperant l'impost sobre el patrimoni o, més ben dit, creant un impost sobre la riquesa. D'aquesta forma evitarem la competència fiscal a la baixa entre les comunitats autònomes i avançarem cap a una fiscalitat ecològica. I lluitant contra el frau fiscal i l'economia submergida”, ha reclamat Iceta.

Respecte al 15-M, el portaveu del grup parlamentari del PSC ha afirmat que el moviment “ha interpel·lat directament a les esquerres” i els “ha recordat coses que mai no haurien d'haver oblidat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.