Política

Camps fa acció de pagar la multa però planta el jutge

El president de la Generalitat anuncia que va a TSJ valencià per signar la sentència de conformitat, però en l'últim moment decideix no presentar-s'hi

Tampoc no hi ha acudit el diputat Ricardo Costa

Rocambolesca. Així ha sigut la situació que han viscut el més de mig centenar de mitjans de comunicació que esperaven a les portes del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià l'entrada del president de la Generalitat, Francisco Camps, per a, teòricament, signar la sol·licitud de conformitat i pagar la multa per haver comés un delicte de suborn passiu impropi.

Però Camps ha decidit a última hora no presentar-s'hi. Tenia fins a les 14.30 hores per acudir a la seu del TSJ i executar el que unes hores abans ja havien fet l'exvicepresident del govern valencià, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret.

Fonts del TSJ, poc abans de les 2,15 informaven que Camps venia de camí i que entraria en cotxe oficial dins l'edifici. No hi hauria foto de Camps'ell entrant pel seu propi peu en el TSJ, potser la imatge més cobejada en aquests moments.

Quan passaven cinc minuts de l'hora límit, les mateixes fonts explicaven que havien rebut una telefonada per anunciar que Camps, finalment, no acudiria al TSJ.

El president ha ajornat una decisió imposada per Génova i contra la qual, sembla haver-se resistit fins al final.

Tampoc no s'ha presentat en el TSJ l'últim dels quatre imputats per haver acceptat regals de la trama de corrupció Gürtel, l'exsecretari del PP valencià, Ricardo Costa.

S'especulava amb una possible entrada conjunta de Camps i Costa. Aquest últim ha estat al ple de les Corts Valencianes —actualment ocupa escó de diputat— i no ha volgut parlar-ne de l'assumpte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.