Política

ROMÀ CODINA MASERAS

ALCALDE DE LLORET DE MAR (CIU)

“Reforçarem la vigilància al torn de nit”

Romà Codina diu que ha arribat a un acord amb el conseller d'Interior, Felip Puig, per reforçar la seguretat per al que queda d'estiu

Manté que fa temps que l'Ajuntament treballa bé en turisme i que Lloret és, i ha de continuar sent, el motor de la Costa Brava

PACTE AMB ERC
Codina manifesta el seu agraïment al compromís de Jordi Orobitg (ERC) per treballar a l'equip de govern, que continua en minoria a l'Ajuntament. Però no descarta arribar a una entesa amb altres formacions més endavant.
No podem menysprear cap tipus de turisme

En el primer mes a l'alcaldia, l'episodi més dur per a Codina ha estat l'assassinat del noi de 15 anys Andrew Milroy. L'alcalde diu que ha arribat a un compromís amb Felip Puig per reforçar la seguretat, i que hi haurà més vigilància al torn de nit.

Va dir que és un fet aïllat. Lloret, com a segona destinació turística de Catalunya, té la seguretat que es mereix?

Hem parlat amb Felip Puig, i li vaig manifestar la necessitat de reforçar la seguretat durant els mesos d'estiu, i es va comprometre a fer un sobreesforç per aquestes cinc setmanes que queden. Des de l'Ajuntament també volem reforçar la seguretat en el torn de nit, que representa pagar unes hores extres, però creiem que s'ha de fer.

Està en qüestió l'equilibri de diferents models de turisme: el jove, el familiar...?

No podem menysprear cap mena de turisme. Hi ha tot un sector que treballa amb el turisme jove i d'oci nocturn. Hi ha hagut més de 40.000 reserves de turisme esportiu que omple un segment de temporada molt important, del febrer a passat Setmana Santa. I hi ha una part més important cada cop de turisme familiar, sobretot rus. Hi ha aquesta part de turisme de sol i platja que hem de vigilar més, sobretot pel compliment de les ordenances per mantenir l'equilibri de ciutadà-turista. Per exemple, no està regulada la prostitució a la via pública, i ho hem de fer ja. Però crec que fa molts anys que portem una bona línia, i els nous equipaments, com la piscina, ajudaran perquè els altres tipus de turisme també vagin venint.

Al ple del cartipàs van votar a favor CiU, ERC, el PP i Josep Cortés: Ja tenen una entesa més àmplia, doncs?

No. Nosaltres, amb qui tenim un pacte formal, és amb ERC, i no tenim cap mena de pacte ni conversa amb ningú més, de moment. Jo entenc que, ateses les circumstàncies, Cortés ha passat al grup no adscrit i és una qüestió interna del PSC, jo aquí no hi vull entrar.

Fer portaveu del grup a Josep Valls és una bona decisió tenint en compte que hi ha dos grups que no s'hi entenen gens?

Valls és qui més coneixement té de la política municipal, amb vuit anys al govern i vuit a l'oposició. Com a alcalde he de fer el que crec que he de fer, i no el que diu l'oposició. El que sí que he fet és canvis de regidories, perquè també ho demanava algun grup però sobretot perquè creia que era important perquè per als regidors que fa temps que hi són això representa noves il·lusions.

Deia abans de les eleccions que el primer que faria seria parlar amb el conseller Recoder...

Ja hi he parlat. Vam parlar de la qüestió que arribi l'autopista a Lloret, de la variant, que és una obra important de 91 milions d'euros i de moment queda una mica aparcada. Ara la prioritat és que hi arribi l'autopista i sembla que el tema es pot reprendre passat l'estiu o a finals d'any. I vam parlar de l'aparcament del passeig Verdaguer. Des de Madrid ens demanaven un cànon i ara estem tramitant amb la Generalitat que no l'hàgim de pagar, per fer viable l'aparcament. També hem parlat amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, perquè necessitem una sisena escola per al curs 2012/13.

Va dir que se sentia decebut després del primer ple per les discussions de temes passats?

Sí, perquè si el que fem és mirar temes personals passats haurem perdut el temps. Intentaré buscar el màxim consens perquè Lloret de Mar és el motor de la Costa Brava i no podem quedar aturats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.