Política

política

L'Ajuntament de Blanes farà un seguiment de les retallades de sanitat

Es crearà una comissió encapçalada per l'alcalde, a petició d'ICV-EUiA

En el ple celebrat ahir es van aprovar també les retribucions dels càrrecs electes

La fal·lera per conèixer els sous d'alcaldes i càrrecs públics i les retallades, un altre dels temes estel·lars de la política catalana, van centrar bona part del primer ple ordinari del nou govern municipal de Blanes. Les retribucions –que segons l'equip de govern representen un estalvi del 28%– es van aprovar amb els vots del PSC i el PP i l'abstenció de CiU i ICV-EUiA.

Marigó serà l'únic que tindrà dedicació exclusiva, i cobrarà 55.057 euros bruts l'any. Els tinents d'alcalde, 19.130; els regidors delegats sense horari intensiu, 14.628; la resta de regidors, 8.101, i els portaveus, 2.813. Les subvencions als grups municipals seran de 1.000 euros al mes, 350 menys que abans. Com a novetat, a més, l'alcalde renuncia a l'augment del 30% al qual podia aspirar amb l'argument que a la seva feina privada cobrava més. En aquest sentit, el portaveu d'Iniciativa, Joan Salmerón, va proposar de cara al futur eliminar la possibilitat que a Blanes l'alcalde pugui incrementar-se el sou un 30%, i es va acceptar.

Salmerón també va preguntar a Marigó si “afectarà” el seu sou d'alcalde el fet que també cobri de la Diputació de Girona. Marigó li va respondre que no renunciarà a la retribució de la Diputació perquè hi dedica temps, i va convidar-lo a intercanviar-se el sou, fet que Salmerón va acceptar. “Aquí fa la sensació que ens fem la barba d'or i és mentida”, va dir Marigó, que hi va afegir que el sou que s'ha fixat està molt per sota del que recomanen l'Associació i la Federació de Municipis.

El ple també va aprovar una moció d'Iniciativa per constituir una comissió encapçalada per l'alcalde per fer un seguiment de totes les retallades que s'estan fent de la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva, i l'únic vot en contra va ser el del grup de CiU, que té com a portaveu el delegat territorial de Sanitat i exalcalde de Blanes, Josep Trias.

D'altra banda, en el ple va prendre possessió de l'acta de regidor Xavier Lozano (CiU), ja que Joan Burjachs va plegar.

Les informacions d'alcaldia

A partir d'ara, tots els plens inclouran un punt titulat “Informacions d'alcaldia”. En l'estrena, Marigó va fer un relat exhaustiu de l'agenda de l'últim mes, des dels casaments fins als expedients incoats, “en benefici de la transparència”. L'oposició va dir que era propagandístic, i li va recordar que hi ha altres canals per informar, com ara el web municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.