Política

Compromís per Paterna renuncia a cobrar dietes

La coalició considera que són mesures d'estalvi que poden ajudar a contenir la despesa municipal i pal·liar la mala gestió municipal

Compromís ha proposat al ple ordinari de juliol, renunciar a les dietes que reben els seus representants per assistir als consells de les empreses municipals Sumpa i Gestión de Servicios Paterna (Gespa), una mesura que esperen que imiten la resta de representants dels altres grups municipals, que també cobren. És una decisió que, si a més de Compromís s'apliquen tots, és un estalvi important que pal·liarà la dolenta gestió municipal del PP, segons els proponents.

Per a la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “a més de prendre esta decisió de renunciar als 300 € trimestrals del nostre representant en la Sumpa i els 500 € mensuals del representant en Gespa, hem proposat també que ambdues empreses públiques es fusionen en una. Esta mesura suposarà per a les arques municipals un abaratiment dels costos ja que, per posar un exemple, parlarem d'un sol gerent, un sol consell, una sola infraestructura administrativa.

Loles Ripoll també ha destacat que “la mala gestió de l'alcalde del Partit Popular està conduint les empreses públiques de Paterna a un viatge sense retorn, el de la fallida total. I des de Compromís considerem que és prou frívol estar cobrant unes dietes quan en la Sumpa ja s'han fet acomiadaments i tot apunta que Gespa seguirà per la mateixa línia”.

D'aquesta manera, Compromís continuarà assistint als consells de Sumpa i Gespa, fent les mateixes tasques que ha estat fent fins el moment però sense cobrar.

A més a més, la regidora Ripoll ha recordat que en el cas de la Sumpa “hi ha informes que parlen d'una situació d'inviabilitat econòmica, és a dir, que no té diners perquè aquesta empresa està funcionat amb el finançament dels bancs i si no ven pisos no podrà tornar els préstecs i s'incrementaran els costos financers”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.