Política

El finançament del PP valencià serà investigat

El TSJ valencià comença la instrucció d'una causa derivada del cas Gürtel

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià va ratificar ahir en una interlocutòria la intenció de continuar investigant els indicis de delicte electoral (finançament irregular), falsedat, prevaricació i suborn que relacionen la trama Gürtel amb el PP valencià, en l'etapa en què Francisco Camps va ocupar-ne la presidència.

El magistrat instructor, José Francisco Ceres, va rebutjar els recursos contra l'acceptació de la competència que hi quedaven pendents.

Tot i els vincles entre la causa dels vestits –per la qual Camps s'asseurà al banc dels acusats la pròxima tardor– i aquesta del finançament irregular, el TSJ va descartar fa unes setmanes acumular-les, atès l'avançat estat de la primera.

Camps no està en principi assenyalat per la segona causa, però sí en canvi alguns dels seus més estrets col·laboradors, com ara l'exvicepresident de la Generalitat Vicente Rambla, l'exsecretari general del partit Ricardo Costa o l'expresidenta de les Corts Valencianes Milagrosa Martínez.

Entre les primeres actuacions notificades per Ceres hi ha la petició al secretari del Parlament valencià perquè certifique la condició d'imputats d'alguns dels implicats.

Igualment, el magistrat ha separat en tres peces la instrucció, una per a cadascun dels delictes que s'apunten en la causa: delicte electoral durant els comicis municipals i a Corts Valencianes de 2007; de falsedat en document mercantil (2008), i de prevaricació i suborn, derivats de la contractació d'Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez El Bigotes, per part de la Generalitat, entre 2005 i 2009.

Per una altra banda, Rafael Betoret, un dels quatre acusats al costat de Camps en la causa dels vestits, va decidir abandonar ahir el càrrec de cap de protocol de la Diputació de València. La seua renúncia va arribar una setmana després que, a instàncies de Camps, Betoret acudira a la seu del TSJ per presentar una sol·licitud de sentència de conformitat en què acceptava l'acusació de suborn a canvi que no se celebrara el judici. Aquella iniciativa no va servir de res perquè finalment Camps va modificar l'estratègia: l'expresident va optar per asseure's al banc dels acusats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.