Política

ERC diu que l'avançament electoral respon a un “càlcul demoscòpic”

La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, afirma que la nova data no variarà res

Demana una “actitud valenta” als partits catalans i assegura que Esquerra anirà a Madrid a “plantar cara”

Esquerra Republicana de Catalunya ha criticat aquest divendres que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hagi avançat les eleccions per un “càlcul electoralista”. De totes maneres, els republicans han assegurat que la nova data dels comicis no altera el calendari per triar el seu candidat als comicis espanyols i han avançat que aniran a “plantar cara” a Madrid.

La portaveu del grup parlamentari d'Esquerra, Anna Simó, ha opinat que la data escollida per a les eleccions generals, el 20 de novembre, “no varia la situació econòmica ni les opcions del PP, ni l'actitud dels partits catalans”. Per això, ha demanat una actitud “valenta” i ha advertit que està en joc “un sistema de finançament millor i més equitatiu, les infraestructures, el benestar, la cultura i llengua”. “I això només depèn de nosaltres mateixos, de manera que cal abandonar les tàctiques del peix al cove i dels pactes de curta volada”, ha assegurat.

Simó explicat que ERC prepara els comicis amb la “vocació” de defensar els interessos catalans amb “guant blanc en les formes, però duresa en els plantejaments” sobre temes com la consecució d'un sistema de finançament “basat en el concert econòmic”. Al seu parer, els catalans ho “han perdut tot” a Madrid” i s'hi ha d'anar “a plantar cara i a recuperar el que és nostre”.“Els altres no ho faran per nosaltres”, ha advertit.

En aquest sentit, ha afirmat s'hi presentaran de la mateixa manera que si haguessin estat al març: “Amb una clara vocació de servei a tots els catalans i de defensar els interessos de Catalunya”.

Sobre els motius l'avançament electoral, la diputada republicana ha considerat que “és conseqüència d'un càlcul demoscòpic i electoralista”. També ha apuntat que “Zapatero ha tingut una pressió molt forta dins del seu propi partit” i que, al final, el candidat Alfredo Pérez Rubalcaba “ha guanyat la batalla”.

Simó ha reconegut que, “igual que altres partits”, ERC encara no té candidat a les eleccions generals, però ha indicat que els republicans ja van fixar el 3 de setembre com la data “perquè el Consell Nacional” l'escolleixi. L'avançament de les eleccions “no ha de precipitar res, perquè Esquerra ja comptava amb aquest paràmetre”, ha asseverat.

A més, ha revelat que el partit ja ha activat la maquinària per a redactar el programa electoral i que “s'està treballant perquè hi hagi una candidatura única i integradora”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.