El ple de Vilanova impulsa la creació d'habitatges dotacionals i horts urbans

El govern, esbroncat a la sortida del ple, busca un espai de debat amb les protectores d'animals

Els carrers Santa Anna i Josep Coroleu, l'avinguda de Cubelles i Ribes Roges seran els escenaris dels primers habitatges dotacionals a Vilanova i la Geltrú, una fórmula que ha impulsat l'Ajuntament per crear pisos socials en espais destinats inicialment a equipaments. La modificació del pla general es va aprovar dilluns en el ple i s'entén que aquest tipus d'habitatges són equipaments pel seu caràcter social.

El ple va donar el vistiplau a una proposta de la CUP de creació d'horts municipals, una iniciativa per canviar la fesomia de la ciutat i habilitar perspectives econòmiques noves de caràcter social en temps de crisi. La regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, es va referir als terrenys annexos al centre cívic de la Collada i a uns altres del sector Sant Jordi com a susceptibles de convertir-se en horts municipals.

El govern va presentar l'ordenança reguladora del servei de taxis, que es va aprovar inicialment i obre les portes a les llicències per a vehicles de fins a 9 places. El regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, va defensar que es tracta d'un pas important «per millorar el servei» i va recordar que des de fa uns dies Vilanova té garantit el servei nocturn de taxis durant tota la setmana.

Les protectores insisteixen en la «injustícia» del tancament

Les entitats pro animals de Vilanova han tornat al ple municipal per insistir en la «injustícia que representa el tancament de la gossera municipal: «Tenim proves que s'han fet sacrificis a Vilanova i que se'n fan a Vilafranca, però no se'ns vol escoltar», va dir Marga Benet, portaveu de les protectores en el ple. Benet va recordar que el centre d'acollida d'animals de Vilanova té un centenar de gossos i que el de Vilafranca, que ofereix servei a la resta de municipis del Garraf i l'Alt Penedès, en té uns 200; una proporció que des de les protectores no s'entén: «Com hi expliquen, això?» El PP va presentar en el ple una moció per anul·lar el desmantellament de la gossera i la creació d'una comissió de seguiment que va quedar sobre la taula davant el compromís del govern de buscar, en 15 dies, un espai de debat amb les protectores. La regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, va defensar que la gestió del trasllat s'està fent «amb les màximes garanties» i que manté converses per crear un espai de reflexió també amb entitats veïnals i veterinaris.

La CUP, sola en la causa de Karim

L'empresonament del jove vilanoví Karim Akbih Verdaguer per negar-se a pagar una pena-multa de 400 euros o cent dies de presó va ser tema en el ple del dilluns a través d'una moció de la CUP, que demanava el suport del consistori a la causa de Karim. La CUP va quedar sola defensant la derogació de les penes-multes i l'arxiu del cas de Karim: PSC, CiU, PP i ICV no van voler contradir la sentència, defensant «l'estat de dret i la divisió de poders», i ERC es va abstenir. La CUP va lamentar el revés del consistori a un cas que consideren que té un «rerefons polític»: «Esperem que els seus partits pensin el mateix i no veiem properament que qüestionen resolucions judicials», va dir Quim Arrufat. El regidor de la CUP va recordar que Karim havia estat l'únic detingut d'una manifestació que va acabar sense incidents i que va ser detingut al metro a quatre parades del lloc de la convocatòria. La moció buscava la petició de llibertat per al jove condemnat i que l'Ajuntament col·laborés amb la cessió d'espais per als actes de solidaritat i amb les despeses dels familiars quan s'hagin de desplaçar a visitar-lo a la presó. En aquest sentit, el portaveu socialista, Juan Luís Ruíz, va explicar que l'Ajuntament ha facilitat tota la infraestructura que s'ha demanat per les activitats i va recordar que «la ciutadania ja hi col·labora econòmicament, perquè s'hauran de pagar els desperfectes ocasionats en l'últim concert al parc de Ribes Roges (destrosses d'un fanal, trencament de vidres i diverses pintades a les parets)».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.