Obama rep les amenaces de Ben Laden en l'inici de la seva gira per l'Orient Mitjà

Avui pronuncia al Caire l'esperat discurs al món musulmà

«Que el poble americà es prepari per recollir, els pròxims anys i dècades, els fruits del que sembraran els dirigents de la Casa Blanca», afirma Ben Laden en la gravació. El dirigent d'Al-Qaida, que no feia públic un missatge des del 19 de març passat, va acusar Obama de sembrar «més llavors d'odi i de venjança» semblants a les que va plantar Bush.

Mitja hora abans de la difusió d'aquest missatge, Obama va ser rebut pel rei Abdal·là al peu de l'escala de l'avió Air Force 1, que havia aterrat a l'aeroport internacional de la capital de l'Aràbia Saudita. Els dos líders es van saludar amb dos petons a la galta, com marquen els costums àrabs, van passar revista a la guàrdia d'honor i van escoltar seguidament els himnes dels dos països. Després de la reunió que van mantenir, el president nord-americà va expressar la seva confiança que la col·laboració entre el seu país i l'Aràbia Saudita «donaria resultats».

Un dels objectius d'Obama en aquest viatge és tornar a reprendre el procés de pau entre palestins i israelians. Segons el diari Haaretz, Obama pretén donar al govern israelià entre quatre i sis setmanes perquè retiri el seu rebuig a la creació d'un Estat palestí i aturar l'expansió dels assentaments.

Avui a la matinada és previst que Obama viatgi fins al Caire, on pronunciarà a la Universitat l'esperat missatge al món islàmic, que va anunciar en la campanya electoral que va portar-lo a la presidència dels Estats Units i que ha despertat una gran expectació al món àrab.

La frase «Obama, nou Tutankamon del món» en una camiseta que es ven amb motiu de la visita del president nord-americà a Egipte resumeix el sentiment general del país, on se'l considera la solució als problemes de la regió. Tot i això, les divisions existents entre els països musulmans fan més difícil la solució del conflicte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.