Expulsen el representant d'Iniciativa Internacionalista del recompte de Barcelona

Les queixes augmenten i els errors afecten diverses llistes

El recompte oficial de vots de les eleccions europees de diumenge va començar ahir en un ambient tens davant les denúncies d'irregularitats que, des que II va fer la primera dilluns passat, han anat en augment a mesura que han anat passant les hores. Especialment tens va ser el recompte a Barcelona, on els Mossos d'Esquadra presents a l'interior del recinte van expulsar el representant general de la llista d'II, Luis Ocampo, segons informava ahir a la tarda en la seva edició digital el diari basc Gara. Aquest ja li va estranyar la presència policial a l'interior de la sala on es feia el recompte dels vots dels ciutadans que resideixen fora de l'Estat espanyol. Els representants d'II també es van trobar amb impediments per verificar el recompte en altres punts de l'Estat com ara Valladolid i Guadalajara, on se'ls va impedir l'accés al vot nul. La data límit perquè les juntes electorals concloguin la feina del recompte és dissabte vinent. L'alteració de resultats denunciada per II afecta altres llistes, fins i tot les del PSOE. Altres partits que han denunciat errors han estat el Partit Andalusista. També ha aixecat sospites el gran nombre de vots en blanc que es van registrar, sobretot a Catalunya.

El vot de De la Vega

Difícilment pot creure's que diumenge la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, no va votar el seu propi partit, el PSOE. Però, segons es desprèn dels resultats del Ministeri de l'Interior, la número dos de Zapatero no va votar els socialistes. Aquest és el cas més cridaner dels denunciats per irregularitats. En el web del Ministeri de l'Interior es pot llegir que el PSOE no va obtenir ni un sol vot a Beneixida, a la comarca de la Ribera Alta (País Valencià), la localitat on està censada la vicepresidenta primera, és a dir, on ha d'anar a votar. Per tant, segons les dades d'Interior, De la Vega va fer el salt al PSOE i no va votar els seus. Des del PSOE es va explicar que aquest fet és deu «exclusivament a un error material» registrat durant el procés telemàtic en què l'acta va ser transmesa al centre de recollida d'informació situat a la subdelegació del govern espanyol al País Valencià, on es van intercanviar els codis de les candidatures del POSI i del PSOE. De fet, aquest no és l'únic transvasament de vots que hi ha hagut cap al POSI. Al País Basc s'han denunciat diversos casos en el mateix sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.