Entitats independentistes exigeixen al Parlament que proclami la independència

El col·lectiu Acte de Sobirania dóna per morta la via autonomista i enterra l'Estatut i la Constitució

Com a preàmbul de l'acte que han convocat pel proper dia 27 davant del Parlament, el col·lectiu Acte de Sobirania va exigir ahir als representants polítics la proclamació unilateral de la independència del país com a única sortida per «salvaguardar la nació», en un moment en què els governs espanyol i català negocien l'aplicació del nou finançament i està pendent la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. L'acte, que tenia el suport de la Plataforma pel Dret de Decidir, Deu Mil a Brussel·les, Sobirania i Progrés, la Comissió per la Dignitat i Sobirania i Justícia, va aplegar mig miler de persones a la plaça de Sant Jaume per acompanyar el seguici fúnebre que va donar per difunts l'Estatut i la Constitució, simbolitzats en dos grans taüts que van deixar exposats davant del Palau de la Generalitat.

Víctor Cucurull, de la PDD, va cridar «el poble de Catalunya a alçar-se» com a reacció contra la «subordinació» del país a l'Estat espanyol. «Ara és el moment de restituir la sobirania de Catalunya», va sentenciar, després de recordar la gesta dels segadors que es van aixecar el 7 de juny de 1640 contra les tropes dels exèrcits reials. Després d'una lectura del poema d'Indesinenter, de Salvador Espriu, una desena d'activistes independentistes van intervenir per reblar el missatge. «Ens passarem pel forro tots els textos legals que ens vulguin imposar a la nostra terra», va avisar Martí Majoral, d'Alerta Solidària. El filòleg Xavier Mir va voler subratllar que, segons l'últim baròmetre del CEO, només un 34,9% dels catalans se sent còmode amb l'autonomia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.