L'aliança militar postsoviètica crea unes forces de reacció ràpida

L'aliança militar postsoviètica va crear ahir unes forces col·lectives de reacció ràpida, malgrat l'abstenció de dos dels membres, Bielorússia i l'Uzbekistan. L'acord fundacional de les forces de l'Organització del Tractat de Seguretat Col·lectiva (OTSC) el van firmar Rússia, Armènia, el Kazakhstan, el Kirguizistan i el Tadjikistan, mentre que Bielorússia no va assistir a la cimera a Moscou i l'Uzbekistan s'hi va abstenir.

El president rus, Dmitri Medvédev, va procurar restar importància a aquestes dissensions i va afirmar que l'OTSC mantindrà les portes obertes perquè Bielorússia i l'Uzbekistan es puguin adherir en el futur a l'acord sobre les tropes col·lectives del bloc.

«Alguns països encara sospesen la possibilitat de participar o no en aquestes forces. No ho veig gens dramàtic», va dir el dirigent rus. Però el cap del Kremlin no va poder contenir el seu malestar i va lamentar la «histèria lletera» del líder bielorús, Aleksandr Lukaixenko, que es va negar a acudir a la cimera en protesta per la prohibició de Rússia d'importar productes lactis bielorussos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.