El Papa demana als membres del G-8 que no oblidin l'«ètica» per fer front a la crisi econòmica

El papa Benet XVI ha demanat als països participants en la cimera de caps d'estat i de govern del Grup dels Vuit (G-8) de la setmana vinent que tingui en compte el «valor ètic» de les mesures que s'han d'adoptar per sortir de la crisi econòmica.

En una carta divulgada ahir per la Santa Seu i adreçada al primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en qualitat de president de torn del G-8, el pontífex exigeix als representants de les principals potències econòmiques mundials més Rússia que no s'oblidin de l'ajuda al desenvolupament dels països més pobres. Amb vista a la trobada de líders mundials que se celebrarà a la ciutat italiana de L'Aquila del 8 al 10 de juliol, Benet XVI demana que es «reforci el multilateralisme», no només en l'economia, sinó també en afers com ara la pau mundial, la seguretat i el desarmament.

«La crisi econòmica mundial comporta l'amenaça de la cancel·lació o de la dràstica reducció dels plans d'ajuda internacional, especialment a favor del continent africà i dels altres països menys desenvolupats econòmicament», exposa el bisbe de Roma en el text.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.