Multes per a Sabaté i dos regidors del PSC i CiU durant l'últim ple de Tortosa

Els socialistes de Tortosa creuen que són víctima d'un «greuge comparatiu» amb els regidors del govern (CiU i ERC). En sortir del ple de dilluns van veure que al costat de la multa que hi havia al parabrisa del cotxe del seu portaveu, Joan Sabaté, hi havia el d'un membre del govern amb una targeta de nova creació. El cartró li permetia estacionar el seu cotxe a l'espai reservat per als «vehicles autoritzats» de la plaça d'Espanya.

Des del PSC recorden que Bel havia suprimit les targetes que els regidors tenien, en els mandats anteriors, per poder estacionar tant a la plaça de l'Ajuntament com a la zona blava. Només el cotxe de l'alcalde té un lloc reservat a la plaça i els regidors del govern i de l'oposició deixen els seus vehicles a pocs metres, al pàrquing de la plaça Alfons XII. Però en la pràctica no ha estat així i la policia multa molt sovint el 20% de la corporació, segons van revelar ahir fonts municipals. L'últim episodi va passar dilluns a la nit, quan a més de Sabaté també van sancionar el vehicle d'un regidor del PSC i d'un altre de CiU. De fet, fonts del PSC expliquen que Sabaté ha arribat a pagar tres multes durant l'última setmana: 75,60 euros en total. «El cotxe estava mal aparcat i no ens queixem de les multes, sinó del tracte discriminatori», van matisar. Però l'alcalde creu que el PSC està interessat a atiar una polèmica «barroera». «Sembla que Sabaté estiga infringint les normes, perquè el multin i després poder crear un fals debat», va valorar Bel. L'alcalde va aclarir que han fet les targetes per a les visites, i que els regidors del govern no les porten al cotxe. Segons va dir, els regidors han d'anar a buscar-les a alcaldia o la recepció de l'ajuntament per a casos «excepcionals» com un ple o si els espera una visita. «El PSC està dient una falsedat, ja que no hi ha targetes noves d'aparcament per als regidors», va insistir l'alcalde. A més, Bel va precisar que dilluns havia parlat amb l'altre regidor socialista, que també havien multat, i que van acordar que en el futur també podrien utilitzar el mateix sistema. De fet, l'alcalde va assenyalar que l'equip d'una televisió també va beneficiar-se d'aquest tipus de targeta en el ple de dilluns, ja que també han previst que puga ser utilitzada per alguns mitjans de comunicació que han de cobrir informativament els plens i les rodes de premsa. «El que puc assegurar és que no hem donat ordres concretes a la policia local, perquè posi més multes a Sabaté ni als socialistes», va remarcar. «Tot això respon a la incapacitat de Sabaté de crear debat polític; encara no he vist que haja creat una discussió amb contingut en els dos anys que fa que és a l'oposició», va sentenciar Bel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.