La Falange reparteix pamflets a Arenys de Munt criticant que es faci el referèndum independentista

Els veïns d'Arenys de munt es van trobar ahir al matí pamflets al carrer i a les bústies de casa seva signats per la Falange Española de las JONS, en què es criticava el referèndum sobre l'autodeterminació que es vol fer al municipi el 13 de setembre. En el comunicat, l'organització espanyolista tracta de «colla d'indocumentats» els que promouen la consulta popular, que disposa del suport de l'Ajuntament i que va ser proposada per la Candidatura d'Unitat Popular a petició del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació. «Si fos per aquesta classe de pelacanyes, Catalunya acabaria sent una regió tercermundista, així que el millor que podem fer és enviar a prendre vent a aquests tipus i els seus muntatges ridículs», afegeix la nota. Ahir, el cap territorial de la Falange a Catalunya, Antonio Sánchez, reconeixia l'autoria del pamflet i assegurava que es tracta d'un seguit d'actuacions de propaganda en contra del que consideren un «intent de separació». Sánchez va lamentar que la consulta popular disposi del suport de l'Ajuntament, encara que el resultat que se'n desprengui no sigui vinculant.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, de la formació independent Arenys de Munt 2000, va lamentar l'actuació de la Falange. «Respectem la llibertat d'expressió mentre no es menyspreïn els altres. Va ser una decisió aprovada pel ple, tot i que els grups que van voler es van abstenir. Està clar, però, que la decisió no respon a cap caprici. Tenim les nostres conviccions profundes. En una Espanya democràtica i constitucional això està fora de lloc», va dir ahir. A més de la repartició de pamflets, els veïns de la urbanització dels Tres Turons també es van trobar ahir pintades com ara «Viva España» i «Arriba Tejero!».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.